La Caixa destina 443.610 euros a la lluita contra l'exclusió social

Més de 7.000 persones, principalment menors i famílies en situació de màxima vulnerabilitat, seran les beneficiàries dels 16 projectes seleccionats a Catalunya

Amb l’impuls de 443.610 euros, fomenten el desenvolupament social i educatiu de nens i joves en situació de vulnerabilitat | Cedida Amb l’impuls de 443.610 euros, fomenten el desenvolupament social i educatiu de nens i joves en situació de vulnerabilitat | Cedida

Més de 7.000 persones i el seu entorn familiar seran les beneficiàries dels ajuts que la Fundació La Caixa ha concedit a 16 projectes socials proposats per entitats a Catalunya, concretament a les províncies de Barcelona i Lleida, segons informen en un comunicat. Amb l’impuls de 443.610 euros, fomenten el desenvolupament social i educatiu de nens i joves en situació de vulnerabilitat i promouen la inclusió social de persones en risc o situació de pobresa i exclusió.

Aquests projectes han estat seleccionats en la convocatòria de Lluita contra la pobresa infantil i l’exclusió social, que en el conjunt d’Espanya destina 2,5 milions d’euros a 89 projectes socials amb més de 27.000 persones beneficiàries. La Fundació La Caixa té la voluntat d’actuar, de manera decidida, contra les situacions de vulnerabilitat i d’exclusió apostant per les persones, amb un model holístic d’atenció comunitari dirigit a elles.

Per aquesta raó, la present convocatòria incideix en dos àmbits d’actuació que inclouen accions d’atenció a la primera infància, suport social i educatiu, atenció psicoterapèutica i emocional, atenció social bàsica, apoderament personal i processos de desenvolupament comunitari per a la inclusió social de persones vulnerables. Els projectes seleccionats en l’àmbit del desenvolupament social i educatiu de nens i joves en situació de vulnerabilitat i de les seves famílies parteixen de la voluntat de trencar el cercle de la pobresa apoderant els nens i adolescents i potenciant la família com a eixos de l’acció socioeducativa. S’han seleccionat 44 projectes, amb 11.538 beneficiaris.

En l’àmbit de la promoció de la inclusió social per a persones amb risc de pobresa i exclusió, la finalitat prioritària dels projectes és impulsar accions que facilitin el desenvolupament integral i els processos d’inclusió, potenciant les capacitats i afavorint la igualtat d’oportunitats. S’han seleccionat 45 projectes, amb 16.052 beneficiaris. A més, 38 del total dels projectes seleccionats en aquests dos àmbits cobreixen de manera complementària necessitats bàsiques de les persones més vulnerables a les quals van dirigits, com ara l’alimentació i la higiene, o el subministrament de roba, material escolar o productes farmacèutics de primera necessitat. 

Més informació
La Caixa suma 1 milió d'euros més al Banc dels Aliments
Twitter i La Caixa
Avui et destaquem
El més llegit