La Fundació Banc Sabadell impulsa el premi a la Sostenibilitat Marina

El guardó reconeixerà la feina de joves investigadors espanyols en l'àmbit de la cura dels ecosistemes oceànics

La Fundació Banc Sabadell reconeixerà la tasca investigadora de joves acadèmics de l'Estat en l'àmbit | Cedida La Fundació Banc Sabadell reconeixerà la tasca investigadora de joves acadèmics de l'Estat en l'àmbit | Cedida

La Fundació Banc Sabadell enceta el Premi a la Sostenibilitat Marina. L'entitat reconeix amb aquest guardó la feina de joves investigadors amb un mínim de tres anys d'experiència a un centre de l'Estat espanyol especialitzats en la cura dels ecosistemes marins, l'explotació dels recursos o la regeneració del seu capital natural.

Segons la Fundació, el guardó té l'objectiu d'"impulsar el coneixement científic en la indústria marina sostenible, reforçant el lideratge" de l'Estat espanyol en el seu entorn internacional en la recerca en favor de la sostenibilitat marina. El premi impulsa "la divulgació, formació i recerca" en l'àmbit, i aposta especialment pel talent jove en els àmbits científic.

La decisió final sobre el premi la prendrà un jurat presidit per la catedràtica de la Universitat de Barcelona Isabel Cacho, membre del Departament de Dinàmica de la Terra i de l'Oceà. El tribunal compta també amb figures de l'acadèmia de l'Estat espanyol com Rafael Sarda (CEAB-Blanes), Núria Montserrat (IBEC-Barcelona) o Ángel Borja (ATZI-Pasaia); així com representants internacionals com Stefano Pogutz, de la Universitat Bocconi-Milano.

El reconeixement a la Sostenibilitat Marina s'afegeix així a altres premis dedicats a la recerca científica entregats per la Fundació, com el Premi a la Investigació Biomèdica; el Premi a les Ciències i l'Enginyeria o el Premi a la Investigació Econòmica.

Més informació
Roses té un nou segell per a la sostenibilitat
Fundació Banc Sabadell impulsa Imagine Circular Economy
La Fundació Banc Sabadell no es resisteix a la bioquímica
Avui et destaquem
El més llegit