Fundació Banc Sabadell impulsa Imagine Circular Economy

L'objectiu del programa és "replantejar i millorar" la forma de consumir amb reutilització i reciclatge

Una dona al nou caixer de Banc Sabadell Una dona al nou caixer de Banc Sabadell

Neix Imagine Circular Economy, el programa d'innovació disruptiva en el sector de l'economia circular impulsat per la Fundació Banc Sabadell i coordinat per Imagine Creativity Center. A les sessions, que es duran a terme a Barcelona, es fomentaran projectes per conscienciar i desenvolupar noves formes de consum responsable.

La primera fase del programa consta de més de 200 dreamers que es reuniran per equips per participar al Dream Circular Economy, una sessió de generació d'idees. Els membres del comitè assessor s'han plantejat diferents reptes per trobar solucions a qüestions com ara la manera d'alimentar-nos de forma circular a les ciutats, la inclusió de les persones grans a través de la seva experiència o la gestió de l'impacte del turisme a les ciutats de manera sostenible. Un jurat d'experts del sector seleccionarà els quatre equips amb les millors idees.

Més info: Lluita de titans i unicorns tecnològics

A la segona fase, els equips guanyadors recorreran diferents punts emblemàtics de Barcelona per accelerar els seus projectes, amb l'objectiu de portar-los a la realitat i conscienciar la població. Els equips seran acompanyats per mentors especialitzats i duran a terme les diferents fases del mètode Lombard, basat en tècniques de design doing. Finalment presentaran el seu projecte a l'auditori de la Torre Banc Sabadell.

Imagine Circular Economy compta amb el suport d'Aigües de Barcelona, Endesa i Epson, i amb la participació de professionals i directius d'entitats sensibilitzades amb el sector de l'economia circular, com Sonia Mulero, directora de la Fundació Banc Sabadell, Xavier Verdaguer d'Imagine Creativity Center, Joan Escoté d'Epson, Nerea de la Cort d'Endesa, Maria Monzó d'Aigües de Barcelona, Jaume Baró de Barcelona Activa, Mateu Pereira de Corsegames, Juan Carlos Martel de Teatre Lliure, Pau Solà d'Eina, Verónica Kuchinow de Simbiosy, Berta Roca de Berta Roca & Co, Andrés Rodríguez de SpainMedia, Margarita Navia de BIST, Elisabet Alier de Aspapel, Joana Sánchez de INESDI Digital Business School, Jaume Gomà d'Ulabox i Adela Conchado, consultora de sostenibilitat, innovació i economia circular.

"L’Imagine Circular Economy busca replantejar i millorar la nostra forma de consumir a través de la reducció, la reutilització i el reciclatge dels elements, i sobretot busca transformar, il·lusionar i formar les persones que participaran en el programa", conclouen des de la Fundació Banc Sabadell. 

Més informació
Economia en 200 conceptes i 5 minuts
Greta Thunberg i la consciència empresarial
Avui et destaquem
El més llegit