El G7 acorda un codi de conducta per als desenvolupadors de sistemes d'intel·ligència artificial

Es tracta d'orientacions voluntàries que busquen mitigar riscos i evitar el "mal ús" de la tecnologia

Imatge d'un equip d'intel·ligència artificial | iStock Imatge d'un equip d'intel·ligència artificial | iStock

Els països del G7 han acordat un codi de conducta per als desenvolupadors de sistemes d'intel·ligència artificial, així com "principis" que han de guiar el desenvolupament, implementació i ús d'aquesta tecnologia. L'objectiu de l'acord és aportar "seguretat i confiança arreu del món en la intel·ligència artificial" i establir una guia "voluntària" a empreses i organitzacions que desenvolupen els sistemes més avançats, diu el document. Les orientacions pactades al G7 se centren principalment en demanar als desenvolupadors prendre les mesures necessàries per mitigar els riscos derivats de la intel·ligència artificial, així com el "mal ús" dels sistemes i establir marcs de governança, entre d'altres.

El document demana als desenvolupadors, ja siguin públics o privats, "prendre les mesures adequades" per "mitigar els riscos al llarg de tot el cicle de vida" del sistema, així com evitar el "mal ús" d'aquests un cop es posen en el mercat. Per això, reclama "mecanismes per informar sobre vulnerabilitats" en cas que sigui necessari i que aquests siguin accessibles a "diversos actors".

El codi de conducta també inclou un marc de governança, invertir i implementar controls de seguretat

El text pactat al G7 també demana assegurar "suficient transparència" dels sistemes per "incrementar la rendició de comptes" i compartir informació de forma "responsable" amb la resta d'actors, inclosa la indústria, els governs, la societat civil i els acadèmics.

Més info: La intel·ligència artificial i el seu impacte a Catalunya

El codi de conducta també inclou un marc de governança, invertir i implementar controls de seguretat, desenvolupar mecanismes d'autentificació del contingut i aposta per "prioritzar el desenvolupament de sistemes d'inteligència artificial per fer front als principals reptes mundials", com per exemple la crisi climàtica.

Més informació
Carme Artigas copresidirà el nou òrgan de l'ONU de governança en Intel·ligència Artificial
L'ús de la intel·ligència artificial com a metodologia de 'people analytics'
Avui et destaquem
El més llegit