Què és el galindó?

Aquesta deformitat del peu pot provocar dolors i moltes dificultats per calçar-se

Els galindons poden requerir tractament de cirurgia | iStock Els galindons poden requerir tractament de cirurgia | iStock

El galindó o anomenat mèdicament hallux valgus és probablement la deformitat més freqüent del peu. És molt més freqüent en dones, en gran part, per l'ús de sabates amb excessiu taló i forma estreta. Encara que hi ha galindons amb un origen genètic i hereditari.

La deformitat es produeix en molts casos per una desviació del dit gros cap a fora (valgus) i pot arribar a col·locar-se sota o damunt del segon dit, la qual cosa provoca deformitats en els dits petits. La deformitat del galindó pot produir dolor i moltes dificultats per calçar-se.

Inicialment, es recomana un tractament ortopèdic usant un calçat còmode, encara que hi ha molt pocs mètodes que evitin la progressió de la deformitat. Quan el galindó és molt dolorós i impedeix realitzar vida normal, seria convenient contactar amb un especialista en cirurgia de peu i turmell, ja que pot ser necessària la realització de cirurgia com a tractament.

El tractament i tipus d'operació a realitzar, es plantejarà de manera individual per a cada pacient, tenint en compte que existeixen una gran quantitat de tècniques i han de ser adaptades al tipus de galindó i les necessitats de cada pacient.

Més informació
Quan cal visitar les urgències pediàtriques?
La pell seca: com hem de tenir-ne cura i podem restablir la hidratació?
Avui et destaquem
El més llegit