• Economia
  • El Gastronomic Forum Barcelona reuneix més de 16.000 professionals

El Gastronomic Forum Barcelona reuneix més de 16.000 professionals

L’organització anuncia que el saló tornarà del 6 al 8 de novembre de 2023

Tres plats amb xocolata en el Gastronomic Forum Barcelona | ACN
Tres plats amb xocolata en el Gastronomic Forum Barcelona | ACN
Redacción VIA Empresa
Barcelona
10 de Novembre de 2022

El Gastronomic Forum Barcelona ha reunit més de 16.000 professionals, restauradors, compradors i distribuïdors en l'esdeveniment que s’ha celebrat fins aquest dimecres a Fira de Barcelona. 300 expositors i 140 ponents han participat del saló gastronòmic amb protagonisme dels aliments vegetals, la cuina sostenible i compromesa socialment. Els responsables del Gastronomic Forum Barcelona han celebrat que hagi estat un “referent per a la dinamització econòmica del sector”, la capacitat d’innovació del sector i la voluntat de debatre els grans reptes i tendències. L’organització ha anunciat que el saló es tornarà a celebrar al mateix indret del 6 al 8 de novembre de 2023.

 

En un comunicat, han explicat que en el fòrum s’han lliurat els premis de diversos concursos. Així el Cuiner 2022 se l’ha emportat Fran Agudo, del restaurant Mont Bar de Barcelona. Els premis Innoforum han reconegut productes innovadors com les tallarines sostenibles i la mel amb cacau. Els premis Josep Mercader han distingit la trajectòria del restaurant centenari Can Culleretes de Barcelona i la del xef Víctor Quintillà de Lluerna de Santa Coloma de Gramenet, entre altres locals i especialitats.

 

Pel que fa a la cuina dolça, Panes Creativos i L’Atelier Barcelona s'han proclamat guanyadors del VII Concurs Millor Panettone Artesà de l’Estat 2022, que organitza l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

Gastronomic Fòrum Barcelona també ha estat escenari de la cerimònia de lliurament dels premis internacionals We’re Smart World Awards, que reconeixen els millors establiments de cuina vegetal del món, i en els quals De Nieuwe Winkel dels Països Baixos, del xef Emile van der Staak, ha rebut el premi al millor restaurant de cuina vegetal.

El Invernadero de Madrid, de Rodrigo de la Calle, s'ha alçat amb el segon lloc en aquesta categoria i el seu restaurant Virens de Barcelona ha guanyat en la categoria Discovery Award. D’altra banda, han explicat que el Banc dels Aliments té previst recuperar més de 1.500 quilos d'excedents alimentaris del saló que distribuirà entre els seus usuaris.