La Generalitat renovarà la flota de vehicles antics amb l'impost de CO2

El conseller de Territori confia que el tribut es començarà a cobrar a partir del 2020 encara que el calendari d'aprovació sigui "just"

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a l'assemblea general Regions4 | ACN El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a l'assemblea general Regions4 | ACN

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, confia que l'impost català a les emissions de CO2 es començarà a recaptar a partir del 2020, per molt que el calendari per a la seva aprovació sigui "just" -encara està en fase de tramitació parlamentària-. La Generalitat preveu recaptar 40 milions d'euros l'any que ve, dels quals una part anirà destinada a ajudes per renovar la flota de vehicles antics que estan afectats per la zona de baixes emissions de Barcelona. 

Més info: L'impost de CO2 als vehicles es començarà a pagar el 2020

De fet, la previsió és que 20 milions d'euros vagin a un fons climàtic per impulsar "mesures de mitigació i adaptació al canvi climàtic" -entre les quals la d'ajudar a renovar els vehicles més contaminants o també per ajudes al transport públic o a incentivar l'economia circular a les empreses- i els altres 20 milions d'euros nodriran un fons "que ha d'ajudar a preservar i projectar espais naturals i la biodiversitat". Així doncs, els diners recaptats per aquest tribut aniran "íntegrament destinats a fer millors polítiques ambientals i climàtiques" i s'afegiran "als que destina de manera ordinària" la Generalitat. L'objectiu és arribar a recaptar 150 milions d'euros amb aquest impost.

Calvet ho ha dit després de participar en l'assemblea de la xarxa Regions4 en el marc de la 25a Cimera del Clima de l'ONU a Madrid. El conseller de Territori i Sostenibilitat ha destacat que el Govern ha pogut explicar les iniciatives catalanes en la lluita contra l'emergència climàtica en diversos espais de la COP25 i "ha captat l'atenció" d'altres actors.

El conseller ha estat acompanyat de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, i la directora Mercè Rius. Calvet també ha destacat que la Generalitat té "ambició" de fer "més acció climàtica".

Més informació
Ciments Molins firma un préstec per reduir les emissions de CO2
El CTESC, contra l'impost de CO2 als vehicles
Damm redueix les seves emissions anuals de CO2 en més de 2.600 tones
Avui et destaquem
El més llegit