El preu del lloguer creix un 14% a Girona

Les dades de Cambra de la Propietat Urbana de Girona corresponen al primer trimestre de l'any

Imatge del centre de Girona | iStock Imatge del centre de Girona | iStock

En el primer trimestre de l’any, el preu del lloguer a Girona (762 euros) ha crescut un 14% en comparació amb el mateix període del 2022. En els mateixos paràmetres evoluciona el sector a la resta de poblacions de la demarcació com Figueres i Olot, on s’han detectat increments d’un 13%. A la zona de la costa s’han experimentat pujades d’un 11% a Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro, Calonge o Palamós, entre altres. 

A Girona, durant l’etapa analitzada, s’han registrat 733 contractes. La major part d’aquests documents estaven situats en una forquilla d’entre 600 i 750 euros, amb una superfície mitjana de 81 metres quadrats. Sota el criteri de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona, l’informe recull com el preu del lloguer manté una recuperació sostinguda des de la crisi immobiliària. En els darrers quinze anys, els preus han crescut un 33% a la ciutat. 

Les dades apareixen pocs dies després que el Gobierno hagi decidit acabar amb la pròrroga de sis mesos extra per als lloguers a què se'ls acabi el contracte. Aquesta mesura, que expirava el 30 de juny, va formar part del paquet anticrisi pel context d'inflació a conseqüència de la guerra a Ucraïna. En qualsevol cas, es manté la limitació del 2% quan s'actualitza el preu d'un contracte de lloguer en vigor, que ja es va estendre fins al 31 de desembre del 2023, per desvincular les pujades de l'Índex de Preus de Consum (IPC).

Més informació
Barcelona i Girona, algunes de les ciutats de l'Estat amb més habitatge de lloguer
Els apartaments turístics de Girona lluiten contra l'intrusisme
Cau l'obligació de prorrogar els contractes de lloguer sis mesos extra
Avui et destaquem
El més llegit