Els empresaris gironins creen un segell per apartaments turístics pioner a Europa

El distintiu, que podria posar-se en marxa a principis del 2023, té l'objectiu de lluitar contra els pisos il·legals

apartament turístic ATA apartament turístic ATA

El X Simposi de l'Associació Turística d'Apartaments (ATA) a les comarques gironines ha estat l'escenari escollit per presentar un segell d'excel·lència per a gestors d'habitatges turístics. Amb aquest distintiu, pioner a tot Europa, es vol lluitar contra l'intrusisme i els apartaments que funcionen sense llicència. Es tracta d'un projecte impulsat pels empresaris gironins que s'està preparant conjuntament amb la Federació Catalana d'Apartaments Turístics (Federatur), la Universitat de Girona (UdG) i la Generalitat de Catalunya

Els empresaris han exigit el màxim compromís amb aquest distintiu a totes les administracions per garantir que el segell premia els gestors d'habitatges turístics qualificats i penalitza aquells que actuen sense llicència. L'objectiu és que entri en funcionament al llarg del primer trimestre de l'any que ve.

La iniciativa vol convertir-se ne una eina potent per fer visible la professionalitat de les persones que hi ha en cada apartament i posar en relleu la qualitat i el rigor dels serveis que ofereixen. El segell d'excel·lència podria incloure formació sobre bones pràctiques a equips i directius, entre d'altres punts. A més, es vol fer una guia de requisits de compromís per part dels gestors dels apartaments i Habitatges d'Ús Turístic (HUT) que caldrà complir per aconseguir el distintiu.

Més informació
El turisme de negocis i esdeveniments deixa enrere la pandèmia
El turisme de busseig a la Costa Brava genera un impacte econòmic de 4 MEUR
Creix un 3,3% el preu del lloguer a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit