El turisme de negocis i esdeveniments deixa enrere la pandèmia

El sector recupera un 81% de la seva activitat respecte de l'any 2019

Imatge d'una trobada de negocis a Catalunya | Generalitat Imatge d'una trobada de negocis a Catalunya | Generalitat

El turisme de negocis, reunions i esdeveniments a Catalunya deixa enrere la pandèmia. Segons el departament d’Empresa i Treball, el sector ha recuperat un 81% de l’activitat de l’any 2019. En aquell període, la despesa global de turistes va ser de 1.700 milions d’euros i, fins al juliol del 2022, l’aportació dels visitants és de 850 milions

Enguany, a través de l’Agència Catalana de Turisme, la Generalitat ha promogut més de 1.500 trobades entre 90 empreses catalanes i operadors turístics d’Alemanya, Bèlgica, Àustria, Croàcia, Dinamarca, Finlàndia, França, Grècia, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Suècia i Regne Unit.

“El turisme de negocis, reunions i esdeveniments trenca l’estacionalitat i genera un nivell de despesa alt”, afirma Narcís Ferrer, director de l’Agència. A més, el Govern considera que el sector “és catalitzador de noves oportunitats i això és el que busquem en el canvi de model turístic que volem”. 

Les persones que arriben a Catalunya per viatges de negocis procedeixen, principalment, de la resta de l’Estat, Alemanya, França i el Regne Unit. Aquests visitants s’acostumen a allotjar en hotels de gamma alta i també aposten per les activitats gastronòmiques i culturals.

Més informació
El turisme de busseig a la Costa Brava genera un impacte econòmic de 4 MEUR
Vilanova i la Geltrú impulsa el projecte de turisme gamificat més gran de l'estat
El turisme frega, a l’agost, els nivells prepandèmics
Avui et destaquem
El més llegit