Goldman Sachs descarta que l'1-O tingui un impacte significatiu en l'economia

El banc nord-americà dona per fet que el referèndum es farà i que guanyarà el sí perquè la majoria de participants seran independentistes

Goldman Sachs @ EP Goldman Sachs @ EP

Els analistes del banc nord-americà Goldman Sachs han elaborat un informe sobre Espanya en què proposen més autonomia per a Catalunya com a solució per a la situació política actual. Concretament, consideren que caldria revertir la retallada de l'Estatut del 2010. Goldman Sachs opina que la majoria de catalans donaria suport a més autonomia sense necessitat de proclamar la independència. Com la multinacional financera ja va pronosticar a l'agost, la companyia espera que el resultat del referèndum sigui favorable a la independència, atès que la participació es preveu més alta, diuen, entre les persones que hi donen suport. Així doncs, donen per fet que la consulta es farà. Amb tot, descarten que l'1-O tingui un impacte significatiu en l'economia.

Els motius pels quals es descarten problemes econòmics derivats del referèndum són tres, segons Goldan Sachs. El primer, el fet que el govern espanyol no reconeixerà els resultats del referèndum perquè el considera "inconstitucional". El segon, que mai s'ha detectat una reacció de l'Ibex 35 a fets que tinguessin a veure amb l'independentisme. I el tercer, que el mercat de renda variable espanyol ja ha registrat el segon pitjor comportament de la zona euro en els darrers mesos, només per darrere de Luxemburg.

D'altra banda, l'entitat bancària nord-americana calcula que l'economia espanyola creixerà un 3,1% aquest any, un ritme d'increment del PIB que es moderarà en propers exercicis (l'increment previst per al 2020 és d'un 2,2%). Per als analistes, Espanya està en el "camí correcte" per mantenir aquest creixement, sense riscos a curt i mig termini. 

Més informació
Unilever compra la firma de cosmètica Carver Korea
La reforma sanitària posa malalt a Donald Trump
CaixaBank col·loca 1.000 MEUR en deute subordinat a 10 anys
Avui et destaquem
El més llegit