El Govern compensa Abertis amb 94,1 MEUR per les autopistes

Invicat rebrà tres partides per les inversions i deutes contrets en relació amb les concessions de la C-31, C-32 i C-33

Abertis reclama 250 milions d'euros en compensacions per les autopistes | ACN Abertis reclama 250 milions d'euros en compensacions per les autopistes | ACN

El Govern ha pagat 94,1 milions d'euros a Invicat, propietat del grup Abertis, per compensar les inversions fetes i deutes contrets en relació amb les concessions de les autopistes C-31, C-32 i C-33. Segons ha publicat Nació Digital, el Consell Executiu ha decidit destinar tres partides a aquestes compensacions per les infraestructures de mobilitat.

Els 94,1 milions d'euros estan distribuïts en una primera partida de 65,7 milions d'euros pel conveni marc pel Maresme del 2010; 23 milions d'euros per un conveni de 2013; i una darrera de 5 milions d'euros per un acord de 2015. Les despeses, així, es portaran a terme en concepte "d'abonament a compte dels saldos de compensació corresponents als diversos convenis signats" per la construcció d'aquestes vies.

Segons Territori, la primera partida, els 65,7 MEUR per pagar el marc del conveni del Maresme, corresponen a millores a la via, especialment el sobrecost de les obres de perllongament a Palafolls, i per compensar els retards a l'obra. Les qüestions relacionades amb els tràmits de les obres del ramal Blanes-Lloret, segons ha confirmat el departament, sortiran de la tercera partida, de 5 MEUR.

Tot i aquestes tres partides de compensació, Abertis no considera que les despeses s'hagin cobert. Més enllà dels 94,1 milions d'euros dedicats a aquestes compensacions, Abertis reclama a la Generalitat 250 milions d'euros més per compensar el trànsit no assolit amb el perllongament no aplicat, segons ha publicat Nació Digital, d'acord amb el conveni signat el 2010.

Més informació
Abertis acorda 340 acomiadaments amb els sindicats
Abertis rebrà una indemnització de 1.291 milions del Govern central
Les restriccions de mobilitat fan perdre 392 milions a Abertis
Avui et destaquem
El més llegit