El Govern espanyol confirma una sisena pròrroga dels ERTO

Yolanda Díaz es reunirà el 16 de setembre amb els agents socials per negociar l'allargament de la mesura

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, parla amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi | ACN La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, parla amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi | ACN

La vicepresidenta segona i ministra de Treball del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha confirmat aquest divendres que hi haurà una sisena pròrroga dels ERTO, tot i que no ha precisat quins sectors s'hi podran acollir. "Vull enviar un missatge de tranquil·litat, hi haurà una pròrroga", ha dit Díaz en una entrevista a TVE, on ha confirmat que la reunió amb els agents socials per negociar l'extensió d'aquest mecanisme es farà el 16 de setembre.

Els ERTO actuals caduquen el 30 de setembre i, segons Díaz, "els sectors que ho necessitin, les empreses i els treballadors poden estar tranquils". Unes hores abans, la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, s'havia mostrat partidària de prendre aquesta mesura per tal de "protegir els treballadors". 

A Catalunya, a l'agost hi havia 55.018 persones afectades per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació. La xifra suposa un descens de l'11,6% en comparació al tancament de juliol, impulsat per les contractacions de la temporada d'estiu i la reactivació de part del turisme. 

Díaz també ha reiterat que l'executiu espanyol vol apujar el salari mínim "de manera immediata". Segons ha dit, les reunions amb patronals i sindicats pel salari mínim seguiran i s'intentarà "aconseguir un acord amb el major nombre d'interlocutors socials possibles".

"Ha quedat clar que el govern espanyol apujarà l'SMI de manera immediata, perquè ens preocupen el milió i mig de treballadors, els que més ho necessiten, que es veuen privats d'una pujada tal i com estan els preus", ha dit. La vicepresidenta ha dit que sent "molta tristesa" perquè la patronal s'ha assegut a la taula de negociació "sense negociar", dient que vol congelar el salari mínim. Amb tot, ha afegit que les gestions que s'han fet per intentar assolir un acord són "infinites".

Més informació
Les empreses catalanes cometen mig miler d'infraccions amb els ERTO
Es redueix el nombre de persones en ERTO un 11,6% a l'agost
Avui et destaquem
El més llegit