El Govern vol elevar els impostos a les cases d'apostes esportives

Les cases d'apostes online queden fora de la mesura perquè la seva fiscalitat és de titularitat estatal

La Generalitat vol elevar els impostos a les cases d'apostes esportives
La Generalitat vol elevar els impostos a les cases d'apostes esportives

El Govern vol apujar els impostos a les cases d'apostes esportives on els clients van de forma presencial, segons publica aquest divendres La Vanguardia i ha pogut confirmar l'ACN. La mesura, recollida en el projecte de llei d'acompanyament dels pressupostos, eleva la tributació del marge que obtenen del 13% al 15%. En el cas de les apostes d'hípica, l'impost puja del 10% al 15%, mentre que les cases d'apostes online queden fora de la mesura perquè la seva fiscalitat és de titularitat estatal. Entre les altres iniciatives de la llei d'acompanyament, l'executiu català també preveu gravar els creuers que fondegin a la costa catalana però no hi amarrin, de maner que tributin igual que els que sí que ho fan.

A la llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic amb què treballa el Govern també es modifica la normativa perquè els fons que han comprat hipoteques fallides als bancs també hagin de pagar l'impost dels pisos buits.

També hi ha mesures com modificacions del cànon d'aigua i de residus, com la introducció d'un cànon per a usos ramaders. Pel de residus, es preveu una bonificació per a la reindustrialització de Flix.

La llei d'acompanyament també preveu bonificacions per incentivar operacions de venda de propietats horitzontals en parcel·les i s'exonera del pagament l'Agència de l'Habitatge de Catalunya en alguns casos. A més, es redueix de cinc a tres anys el temps disponible per les immobiliàries per mantenir un immoble sense pagar l'impost.

Pel que fa a salut, la llei permet a les persones estrangeres accedir a les llistes d'espera de transplantaments, que es regeix per una normativa específica. Pel que fa a prestacions socials per fill per naixement, adopció o tutela, estarà sotmesa "al nivell d'ingressos de la unitat familiar".

Més Informació
Les apostes esportives volen jugar net
Apostes i futbol, un matrimoni de conveniència
El negoci global de la compra de partits de futbol
Avui et destaquem
Comentaris