El Govern ampliarà el pressupost: més diners per a salut i universitats

Pere Aragonès anuncia 200 milions d'euros més per a salut i 20 milions extra per a les universitats davant la crisi del coronavirus

El president en funcions, Pere Aragonès, anuncia al Parlament una nova ampliació dels pressupostos | ACN El president en funcions, Pere Aragonès, anuncia al Parlament una nova ampliació dels pressupostos | ACN

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha anunciat que es tornarà a ampliar el pressupost amb 220 milions d'euros, 200 dels quals aniran destinats a salut i 20, a universitats. En la sessió de control al Parlament, Aragonès ha especificat que aquest increment és el segon que faran, després dels 1.230 milions d'euros del juliol. L'ampliació s'aprovarà en el consell executiu de dimarts que ve.

En el d'ahir, el Govern ja va autoritzar una transferència de crèdits entre diferents conceptes pressupostaris del Fons de Contingència cap al pressupost del Departament de Cultura per 6 milions d'euros. Aragonès ha expressat que són sectors que "pateixen molt els efectes de la pandèmia". La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha reclamat un pacte nacional per a la salut que eviti les retallades "per llei", que posi l'atenció primària al centre i que aspiri a arribar al 7% del PIB català en finançament.

La mateixa presidenta de CatECP ha entregat en mà a Aragonès la proposta de pacte nacional per la salut pública a Catalunya, que dibuixa aquestes línies. També reclama dignificar la professió dels sanitaris, clarificar l'actual sistema sanitari "garantint un control públic i efectiu" i reforçar les polítiques de salut pública per promoure entorns, condicions i estils de vida saludables perquè "prevenir és millor que curar".

Més informació
Més enllà de la política: adéu austeritat, hola expansió
L’inversor dubta, comprar salut o turisme?
L'impacte econòmic de la covid-19 en els comptes del Govern
Avui et destaquem
El més llegit