El Govern destina 2,5 milions d'euros de la reactivació a les cambres

Quim Torra debat amb el Consell de Cambres el decret que regularà la participació institucional d'aquestes entitats

Joan Canadell, president del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, i Quim Torra, president de la Generalitat, es dirigeixen a la reunió de la CORECO | ACN Joan Canadell, president del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, i Quim Torra, president de la Generalitat, es dirigeixen a la reunió de la CORECO | ACN

El Govern avançarà a les cambres de comerç 2,5 milions d'euros per al seu funcionament, segons ha explicat el president de la Generalitat, Quim Torra, en una reunió amb el Consell de Cambres. Aquesta partida forma part de les activitats d'urgència en el marc del pla de reactivació econòmica per la crisi de la covid-19. Les 13 cambres catalanes s'hauran de repartir els 2,5 milions. 

El cap de l'executiu també ha debatut amb els representants dels ens camerals el text del futur decret llei que regularà el seu paper institucional i representativitat, i que s'ha d'aprovar properament al consell executiu. Així mateix, el Govern ha presentat a les cambres les línies mestres del pla de reactivació econòmica engegat per l'executiu a través de la Comissió per a l'Elaboració del Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social (CORECO).

Més info: Les mesures de la Cambra per sortir de la crisi del coronavirus

La proposta de decret llei serà un reconeixement de la representativitat de les cambres en els òrgans de la Generalitat, per permetre'ls la participació, i també regularà el finançament mínim que han de tenir per poder dur a terme les seves activitats en el context actual de crisi pel coronavirus. El decret llei, que es farà de forma urgent i es podria aprovar a finals de mes a consell de govern, no és en cap cas, però, la llei de cambres, que el Departament d'Empresa també està preparant, i que té un procés més llarg i un abast més ampli.

La urgència de la normativa, que si s'aprova al consell executiu s'haurà de votar i ratificar al Parlament en el termini d'un mes, es justifica pel context econòmic advers i per la necessitat que el Govern disposi de les cambres per apropar a empreses i autònoms de tot el territori les iniciatives de recuperació econòmica aprovades. A la trobada, el Consell de Cambres també ha presentat al Govern un document amb 36 propostes que la CORECO estudiarà en les seves properes reunions.

Més informació
La Cambra de Terrassa demana als grans propietaris flexibilitat amb els lloguers comercials
Les Cambres de Sabadell i Terrassa reclamen coordinació a les administracions
Avui et destaquem
El més llegit