El Govern defensa la vinyeta davant la fi dels peatges

Calvet defensa implantar el sistema a tota la xarxa viària davant l'alliberament de les autopistes de pagament anunciat per Foment

La fi dels peatges planteja la sostenibilitat de les autopistes | iStock La fi dels peatges planteja la sostenibilitat de les autopistes | iStock

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha defensat la implementació d'una "vinyeta" de manera "homogènia a tot el territori de Catalunya". Davant l'anunci de l'alliberament de les autopistes de peatge un cop acabin les concessions per part del Ministeri de Foment, Calvet ha assegurat que la "proposta" del Govern està "molt elaborada", "parlada" i "a punt" per ser portada a la pràctica. Malgrat que prèviament el conseller de Territori no havia descartat implantar la vinyeta només a les vies de la Generalitat, Calvet ha dit que seria òptim que es fes de manera "homogènia" perquè "la xarxa viària no entén de competències entre administracions".

En resposta a les afirmacions del ministre de Foment, Calvet ha dit que "la pregunta no és si s'han d'acabar els peatges", "sinó com es finançarà el manteniment, la gestió i la millora de la infraestructura viària". A més, ha defensat que els recursos que aporti la vinyeta serviran per "millorar el transport públic", així com per aplicar "mesures" a favor de la sostenibilitat de la xarxa viària. 

El conseller de Territori ha assegurat que existeix una directiva europea que estableix que han de ser aquells que contaminen i usen una infraestructura els que han de pagar-la. Calvet ha insistit que el Govern té "molt estudiat" com aplicar aquesta directiva, i és a través d'una vinyeta. "Espero que el govern de l'Estat no vulgui anar en contra de la directiva europea", ha dit. En aquest sentit, el conseller de Territori ha afirmat que espera poder presentar la proposta de la vinyeta als nous responsables del ministeri "en breu".

Més informació
La vinyeta de les autopistes costarà entre 40 i 110 euros
La Generalitat vol guanyar 1.000 MEUR per any amb la vinyeta
Fomento rebutja la vinyeta catalana
Avui et destaquem
El més llegit