El Gremi de Discoteques de Barcelona vol recuperar les xifres del 2019

L'oci nocturn es recupera "més aviat del previst" de l'impacte de la covid, amb Barcelona com un dels motors de l'Estat

Barra amb begudes d'una discoteca de Barcelona | ACN Barra amb begudes d'una discoteca de Barcelona | ACN

El Gremi de Discoteques de Barcelona vol que el sector de l'oci nocturn recuperi les xifres del 2019, quan representava l'1,7% del PIB català i ocupava a 38.000 persones, entre llocs de feina directes i indirectes. Així ho ha apuntat el secretari general del gremi, Ramon Mas, que ha estat reescollit com a president de la Federació Nacional d'Empresaris d'Oci i Espectacles. En un comunicat, el gremi assegura que l'oci nocturn es recupera "més aviat del previst" de l'impacte de la covid i destaca Barcelona com una de les ciutats motors de l'Estat. En aquest sentit, el Gremi de Discoteques de la capital catalana assegura que durant la nit de la Castanyada es van superar per primera vegada les xifres de facturació prepandèmia.

Ara bé, l'entitat també apunta que el ritme de la recuperació "no és el mateix" a tots els punts de l'Estat i recorda que les restriccions derivades de la pandèmia van provocar pèrdues econòmiques de més de 16.000 milions d'euros.

Al conjunt de l'Estat l'objectiu del segon mandat de Mas és que el sector torni a representar l'1,8% del PIB espanyol, amb més de 16.500 locals, i doni feina a 200.000 persones, entre llocs de treball directes i indirectes.

Més informació
La Cova d’en Xoroi, una discoteca de llegenda
Avui et destaquem
El més llegit