• Economia
  • L'Agència Tributària de Catalunya publica la llista de deutors de l'any 2022

L'Agència Tributària de Catalunya publica la llista de deutors de l'any 2022

41 contribuents acumulen un deute de 73,8 milions d’euros

Imatge d'una oficina de l'Agència Tributària de Catalunya | Europa Press
Imatge d'una oficina de l'Agència Tributària de Catalunya | Europa Press
Redacción VIA Empresa
Barcelona
29 de Juny de 2023

La Generalitat, a través de l’Agència Tributària de Catalunya, ha donat a conèixer la llista de persones que, a dia 31 de desembre de l’any 2022, mantenien deutes i sancions pendents d’abonar a la hisenda pública catalana. Aquests pagaments es refereixen a tributs propis i cedits com les transmissions patrimonials, successions, donacions o liquidacions de l’Agència Catalana de l’Aigua. La documentació de l’administració catalana recull un total de 41 persones deutores amb un import global de 73,8 milions d’euros. La publicació de les dades no té en compte les actuacions fetes, a partir de l’1 de gener d’enguany, per revertir les sancions. L’any passat es va dur a terme un canvi en la legislació on es rebaixa d’1 milió a 600.000 euros el llindar de deutes pendents per aparèixer a la llista. 

 

Segons la Generalitat, la publicació de la llista de persones deutores és una mesura inclosa dins d’un pla de prevenció i reducció del frau fiscal pel període 2023-2026. El Govern de Pere Aragonès aposta per promoure la consciència cívica i el compliment voluntari de les obligacions fiscals, mitjançant a través de la publicitat activa de les conductes tributàries socialment més reprovables. Entre les societats, hi figuren també Moramar SA, amb un deute de 3,3 milions d'euros; Recreativos Caballero SL, amb 2,3 milions d'euros; Ibupe Rehabilitació S.A, amb 1,6 milions d'euros; o Comunitat d'Aigües SL, amb 1 milió d'euros; entre altres.

Entre les persones físiques també hi ha Nancy Janneth Suárez Caceres i Enrique Trave Valls, amb 2,4 milions d'euros cadascú; Luis Ventura Elias, amb 1,5 milions d'euros; Francisco Vicente Ros, amb 1,4 milions d'euros; o Natividad Casanovas Solandes, amb 1,3 milions d'euros. Enguany, dins la campanya per la declaració de la renda, l'Agència Tributària de Catalunya ha habilitat 43 punts d'atenció presencial. Per oferir aquests serveis, l'ATC ha posat en marxa un equip de 85 professionals. Durant la campanya de l'any passat, l'organisme va atendre 16.243 persones, de les quals 8.744 per telèfon i 7.499 presencialment.