Uber vol comprar Deliveroo

La nord-americana pretén adquirir l'empresa de 'delivery' europea per fer créixer Uber Eats

Els repartidors de Deliveroo han estat acusats de ser falsos autònoms Els repartidors de Deliveroo han estat acusats de ser falsos autònoms

Uber Technologies Inc. es troba en converses per comprar Deliveroo per diversos milers de milions de dòlars, segons informa Bloomberg. L'oferta per Deliveroo, amb seu a Londres i valorada en més de 2.000 milions de dòlars, estaria enmarcada en l'intent d'Uber per dominar el negoci del lliurament de menjar a domicili a Europa i fer créixer Uber Eats.

Es desconeix un preu d'adquisició, però de totes maneres l'oferta hauria de situar-se per sobre de la darrera valoració de la companyia europea. No obstant això, segons informen fonts properes a Deliveroo, els representants de la companyia de delivery són reticents a l'adquisició perquè no voldrien renunciar a la independència de l'empresa.

El conseller delegat d'Uber, Dara Khosrowshahi, ha convertit el negoci de lliurament d'aliments en una prioritat per a la companyia. L'empresa amb seu a San Francisco està pesant altres adquisicions també. Així, es troba en converses amb la serva rival de l'Orient Mitjà, Careem. Després de vendre les seves empreses en el sud-est asiàtic, Xina i Rússia, Uber està ansiós per comprar competidors, en comptes de vendre les seves empreses locals restants.

Deliveroo és una de les companyies més grans d'Europa i l'any passat va recaptar 480 milions de dòlars d'inversors, incloent Fidelity Investments i T. Rowe Price Group Inc. L'empresa competeix directament amb Uber Eats, el negoci de lliurament d'aliments d'Uber.

Deliveroo va estar en converses de finançament l'any passat amb SoftBank Group Corp., un dels principals inversors d'Uber. Les negociacions van acabar bruscament després que SoftBank es va concentrar a donar suport a Uber. Deliveroo és omnipresent a les capitals europees, però és bastant desconeguda als Estats Units. Els seus serveis estan disponibles en més de 200 ciutats dels quatre continents.

Més informació
Deliveroo haurà de pagar 1,3 MEUR per ocupar falsos autònoms
El jutge: els 'riders' de Deliveroo són falsos autònoms
Mensakas, el malson de Deliveroo
Avui et destaquem
El més llegit