Hisenda perseguirà els impostos estatals pagats a l'ATC

El Ministeri recorda als contribuents que no acudir a la Hisenda espanyola pot comportar responsabilitats penals

L'exterior d'una de les delegacions de l'Agència Tributària | ACN L'exterior d'una de les delegacions de l'Agència Tributària | ACN

La Hisenda espanyola ha volgut recordar a les empreses, el mateix dia de presentació de l'Agència Tributària Catalana (ATC), que els impostos que no se li paguin a ella poden comportar responsabilitats penals. El Ministeri d'Hisenda ha recordat que les Comunitats Autònomes tenen la potestat de cobrar els seus impostos i els que li han estat cedits per l'Estat, però ha subratllat que la resta s'han de pagar a l'autoritat espanyola. En cas contrari consten com a impagats, encara que s'hagin pagat davant d'una altra administració. Així doncs, afegeix Hisenda, en el cas dels impostos que correspon gestionar a l'Estat, es podrien iniciar procediments de comprovació, liquidar el deute tributari i imposar sancions.

L'Agència Tributària Espanyola també ha recordat que aquestes conductes podrien constituir un delicte, i que les persones jurídiques no tenen només responsabilitat tributària, sinó també penal. A més, els seus administradors poden incórrer en responsabilitat tributària, com a responsables solidaris o subsidiaris del pagament del deute tributari defraudat.

Finalment, el Ministeri d'Hisenda recorda que si bé la Generalitat ha aprovat disposicions per impulsar l'ATC i poder convertir-la en la "Hisenda pròpia" de Catalunya, el Tribunal Constitucional ha anul·lat totes les previsions "que excedien el marc constitucional i estatutari".

Més informació
L'Agència Tributària de Catalunya està "preparada"
La Generalitat assumeix la gestió dels impostos cedits
L'impost de begudes ensucrades genera 8,5 MEUR en dos mesos
Avui et destaquem
El més llegit