Els hotels de Barcelona s'ofereixen com a centres de vacunació

El gremi hoteler de Barcelona espera agilitzar el procés de vacunació contra la covid-19 i salvar així la temporada d'estiu 2021

L'hotel Claris de Barcelona, un possible candidat a convertir-se en un centre de vacunació | ACN L'hotel Claris de Barcelona, un possible candidat a convertir-se en un centre de vacunació | ACN

Els hotels de Barcelona s'han ofert com a espais de vacunació contra la covid-19 per així agilitzar el procés i intentar salvar la temporada turística estival d'aquest 2021. "Pensem que la utilització d'aquests hotels voluntaris permetria un procés de vacunació ràpid, sistemàtic i sense aglomeracions. Les mesures sanitàries preses pels hotels garanteixen mantenir les condicions adequades, i amb espais que afavoreixen el procés logístic i d'emmagatzematge", ha apuntat el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Mestre.

La xifra d'hotels oberts a la capital catalana representa el 24,4% del total. Només 107 establiments dels 438 estan oberts a Barcelona, amb ocupacions mitjanes del 10% al 15%. Dels 166 hotels que van tornar a obrir les portes des del passat mes de maig, 59 han decidit tancar novament. I en termes d'habitacions, aquests 107 hotels oberts representen 11.700 habitacions, un 29,9% del total del qual disposa la planta hotelera a Barcelona.

Més info: Cinesa habilita els cinemes per a vacunar contra la covid-19

"Una vacunació àgil és la nostra última esperança", ha explicat Mestre. En paral·lel, el president del Gremi d'Hotels de Barcelona considera que l'opció dels hotels com a centres de vacunació també ajudaria a treure pressió assistencial als centres sanitaris. "Si s'utilitzen els hotels com espai de vacunació, creiem que ajudarem a alliberar espai i càrrega de feina als hospitals i centres sanitaris desbordats pels efectes de la pandèmia i el creixent nombre de persones afectades", ha reflexionat.

"No estem rebent les ajudes que necessitem i les mesures aplicades anul·len pràcticament la nostra activitat. L'última esperança que ens queda és poder treballar i salvar la temporada d'estiu. Està en joc el futur de moltes persones", ha apuntat Mestre, que igualment ha parlat de la necessitat d'establir "corredors sanitaris segurs" amb altres destinacions, tal com ja han fet les Illes Canàries o les Balears. "Es tracta d'una acció indispensable i prioritària per ajudar a reactivar l'activitat turística", han conclòs des del Gremi d'Hotels de Barcelona.

Més informació
Reig Jofre produirà la vacuna de Janssen contra la covid-19
Avui et destaquem
El més llegit