Reig Jofre produirà la vacuna de Janssen contra la covid-19

La farmacèutica ultima una planta d'última generació a Barcelona amb un pressupost de 30 milions d'euros per produir la vacuna quan hagi rebut les aprovacions de les autoritats sanitàries

L'entrada principal de la seu de Reig Jofre, que produirà una vacuna contra la covid 19 | ACN L'entrada principal de la seu de Reig Jofre, que produirà una vacuna contra la covid 19 | ACN

Reig Jofre ha arribat a un acord amb Janssen Pharmaceutcal Companies de Johnson&Johnson per a la transferència tecnològica de la producció a Barcelona de la seva candidata a vacuna contra la covid-19, actualment en investigació, segons ha informat la companyia en un comunicat i en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Reig Jofre ha explicat que la pròxima posada en marxa d'una planta d'última generació a la capital catalana el primer trimestre del 2021 suposarà una "oportunitat única" per al subministrament ràpid i segur de la candidata a vacuna.

La signatura de l'acord permetrà la producció dels primers lots d'aquesta candidata a vacuna, un cop rebudes les aprovacions per part de les autoritats sanitàries corresponents. La nova planta ha suposat una inversió de 30 milions d'euros i té l'objectiu de triplicar la seva capacitat existent i augmentar l'eficiència energètica i de producció.

Segons la companyia, la integració de tecnologia d'aïlladors d'última generació i de processos altament automatitzats "garanteix la qualitat i seguretat de producció asèptica al seu màxim nivell".  Segons l'acord, Reig Jofre serà responsable de la formulació, l'ompliment i l'envasat de la candidata a vacuna, que serà distribuïda per Janssen.

El conseller delegat de Reig Jofre, Ignasi Biosca, ha mostrat la seva satisfacció per "l'esforç continuat de Reig Jofre per invertir en tecnologia i capacitats industrials" i ha dit que "contribuirà en aquests moments a poder disposar de la vacuna contra la covid-19 en un gran nombre de països".

Més informació
Borrós: "La nostra vacuna és més estable a altes temperatures"
Reig Jofre factura un 16% més pels medicaments essencials
Reig Jofre eleva un 24,6% els beneficis malgrat perdre rendibilitat
Avui et destaquem
El més llegit