Una xarxa d'hotels refugi per als turistes amb covid-19

La Generalitat establirà entre tres i quatre allotjaments per aïllar-hi els visitants que donin positiu en coronavirus

Dues turistes en un hotel de Barcelona protegides amb mascaretes pel coronavirus | ACN Dues turistes en un hotel de Barcelona protegides amb mascaretes pel coronavirus | ACN

El Departament d'Empresa i Coneixement crearà una "petita xarxa d'hotels refugi" per tal que els turistes que es contagiïn per coronavirus durant la seva estada puguin aïllar-se. Es tracta d'un projecte que s'està acabant de treballar, però que el director general de Turisme, Octavi Bono, confia en tenir enllestit en uns deu dies. En el cas en què un visitant tingui símptomes de patir la covid-19 durant la seva estada, des de recepció trucaran al 061 i es derivarà aquesta persona a un centre sanitari per fer un test. En el cas en què surti positiu, aquesta persona es traslladarà en algun dels hotels refugi. El Departament estudia tenir entre tres i quatre hotels en aquesta xarxa.

En un webinar organitzat per la Taula Gironina del Turisme, Bono ha detallat que el Departament d'Empresa "assumirà el cost" de les estades. Amb aquesta mesura, la Generalitat vol "alliberar" a la resta d'hotels del fet d'haver de reservar una zona per a turistes amb coronavirus. Això suposaria aïllar unes determinades zones de l'establiment per garantir que no hi hagués contacte amb la resta de clients.

Més info: Hotels per la salut i recuperació

En cas que el pacient doni positiu per PCR, s'activarà el protocol sanitari corresponent. Els pacients que es derivin als "hotels refugi" podran fer-ho amb els seus acompanyants però hauran d'estar aïllats. De moment, el Departament d'Empresa està "en tramitació administrativa" per fer factible aquest projecte. Cada federació d'hostaleria de totes les demarcacions han proposat un establiment per formar part d'aquesta xarxa. El Departament preveu respondre aviat les propostes, tot i que ha demanat "solidaritat" en les compensacions que hauria de donar el Departament al negoci.

Més informació
Els hotels de Sitges regalen 1.200 estades al personal del Clínic
L'hotel de luxe que impulsa Roig que no pateix per la Covid-19
Avui et destaquem
El més llegit