L’ICF al costat de les empreses: el cas d’Inoxforma

La pime industrial Inoxforma és una de les empreses que ha rebut finançament de l’entitat per afrontar amb millors condicions aquesta situació

Les premses d'Inoxforma Les premses d'Inoxforma

La COVID-19 ha provocat una reducció de l’activitat i de la facturació d’emprenedors, pimes i entitats que ha afectat de manera notable a la seva tresoreria. Amb l’objectiu de cobrir aquestes necessitats de circulant derivades de la crisi sanitària, l’ICF ha posat en marxa diferents solucions de finançament en forma de préstecs i avals. La pime industrial Inoxforma és una de les empreses que ha rebut finançament de l’entitat per afrontar amb millors condicions aquesta situació.

Una de les principals conseqüències de la COVID-19 per al teixit empresarial ha estat el descens o aturada de l’activitat, fet que ha provocat certes dificultats per fer front als pagaments a curt termini. Conscients d’aquesta situació, l’ICF, conjuntament amb el Govern de la Generalitat, ha treballat des de l’inici de la pandèmia per oferir solucions de finançament que permetessin a emprenedors, empreses i entitats fer front a la nova realitat. En total, 1.100 milions d’euros en forma de  préstecs i avals.

L’empresa industrial catalana Inoxforma és una de les més de 1.500 companyies que, en els darrers mesos, ha rebut finançament de l’ICF per cobrir les necessitats de liquiditat i preservar els llocs de treballs. Amb seu a Manresa, aquesta pime amb més de 45 anys d’experiència, és especialista a transformar l’acer inoxidable per fer productes acabats o semi acabats pels sectors de l’alimentació, l’elèctric-electrònic i el de valvuleria.

Garcia: "Com no sabem com acabarà aquesta situació volíem tenir resolta la nostra tresoreria per no tenir problemes futurs"

La crisi de la COVID-19 va provocar que l’empresa tanqués durant diverses setmanes per després tornar amb unes condicions que no eren les habituals, afectant la seva tresoreria. Tot plegat va fer que Inoxforma, que exporta més d’un 80% de la seva fabricació a Europa, Estats Units i Rússia, sol·licités el préstec “ICF Eurocrèdit COVID-19”, una línia de crèdit finançada al 100% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea que compta amb unes  condicions molt avantatjoses per a les pimes.

“Com no sabem com acabarà aquesta situació volíem tenir resolta la nostra tresoreria per no tenir problemes futurs”, declara la seva gerent Elvira Garcia. De totes maneres, si l’activitat torna al ritme normal, Inoxforma usarà aquests recursos europeus per fer inversions que millorin la seva competitivitat.

L’ICF, com a banca pública de Catalunya, continua fent costat al teixit econòmic per tal de finançar projectes que permetin construir un futur sostenible en què el creixement i la innovació siguin eixos vertebradors de l’economia i les empreses.

Més informació
L’ICF al costat de les empreses: el cas d’Olis Bargalló
El BEI facilita 250 milions d'euros a l'ICF per salvar les pimes
Avui et destaquem
El més llegit