L'ICF i Triodos cofinancen iniciatives d'impacte social

Ambdues entitats invertiran entre 500.000 euros i 20 milions d'euros en un termini de 15 anys

Triodos Bank i l'ICF invertiran en entitats dedicades al sector social Triodos Bank i l'ICF invertiran en entitats dedicades al sector social

L'Intitut Català de Finances i Triodos Bank sumen forces per cofinançar projectes socials, culturals i mediambientals. L'objectiu de l'acord és facilitar l'accés al crèdit a les empreses d'aquests sectors i, alhora, possibilitar la relització de projectes amb impacte positiu sobre la societat. Per aconseguir-ho, ambdues entitats faran una inversió d'entre 500.000 euros i 20 milions d'euros en un termini de 15 anys.

Entre les iniciatives empresarials que es finançaran, destaquen els  projectes mediambientals orientats a l’energia renovable, l’economia circular, l’agricultura ecològica i/o la conservació de la natura, entre d’altres. Pel que fa al sector social, es facilitarà el crèdit a empreses i entitats que fomentin la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió, els centres especials de treball i/o l’atenció a persones de la tercera edat. En l’àmbit cultural, els préstecs aniran destinats a finançar projectes educatius i del món de l’art i la cultura. 

Josep-Ramón Sanromà, conseller delegat de l’ICF, ha destacat que el nou acord amb Triodos és molt positiu perquè “tots dos compartim la mateixa missió d’impulsar empreses amb impacte social, i fer-ho conjuntament augmentarà les possibilitats de finançament per les empreses d’aquest sector”.

L'acord reafirma l'aposta de l'ICF pel sector social. Entre les accions que s'han dut a terme, l’entitat financera pública ha posat en marxa una línia de préstecs per finançar projectes d’economia verda i circular amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament d’actuacions compromeses amb el medi ambient. 

Més informació
L'ICF donarà prèstecs a projectes d'economia verda i circular
L’ICF incorpora dos nous vocals a la Junta de Govern
L’ICF ajuda a finançar pimes catalanes amb 213 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit