L’ICF ajuda a finançar pimes catalanes amb 213 MEUR

L’entitat pública concedeix préstecs i avals a 764 empreses en el primer semestre de l’any

L'ICF ajuda a les pimes a obtenir finançament per noves inversions L'ICF ajuda a les pimes a obtenir finançament per noves inversions

L’Institut Català de Finances (ICF) ha facilitat el finançament, a través de préstecs i avals, a 764 empreses i emprenedors catalans per un import total de 213 milions d’euros. D’aquests, 147,9 milions d’euros s’han formalitzat a través de l’ICF i 65,1 milions d’euros a través d’Avalis de Catalunya. L’objectiu és donar suport al creixement i la sostenibilitat de l’economia catalana, segons informa l’entitat en un comunicat.

El 97,6% dels projectes finançats han estat de pimes i emprenedors, dos dels segments més importants de l’economia catalana. A més, aquesta activitat ha contribuït a crear i/o mantenir 28.572 llocs de feina.

En comparació amb el primer semestre del 2017, l’ICF ha finançat un 14% més d’empreses i emprenedors, tot i que l’import total de les operacions ha estat un 28% inferior a causa de la reactivació del crèdit per part de la banca comercial, segons indica l’entitat.

Del total d’operacions de finançament realitzades, Barcelona i la seva àrea s’emporten el 68% de les transaccions, seguides de la Catalunya Central (14%), Lleida-Pirineu (8%), Tarragona-Terres de l’Ebre (7%), Girona (2%) i altres àmbits (1%).

Línies de finançament pel lloguer social

L’ICF també ha posat en marxa aquest primer semestre de l’any, conjuntament amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), dues línies de finançament destinades al lloguer social.

D’una banda, la línia de préstecs per a l’adquisició d’habitatges, dotada de 110 milions d’euros, permet a ajuntaments, entitats sense ànim de lucre i del tercer sector comprar habitatges per destinar-los al lloguer social. Aquesta línia se suma a la que l’ICF i l’AHC van activar l’abril per a la construcció d’habitatge de lloguer social dotada de 140 milions d’euros. Aquestes dues línies permeten augmentar el parc de lloguer social de Catalunya en 2.800 pisos.

Aposta pel capital risc

L’ICF continua apostant pel fons de capital risc i per empreses innovadores, per la qual cosa ha invertit en tres empreses per un import de 3,1 milions d’euros. En concret, el fons Capital Expansió ha invertit 2,4 milions d’euros a l’empresa Cricursa i, el fons Capital MAB, 0,5 milions d’euros a la startup Science Bits i 0,2 milions d’euros a VozTelecom.

A més, a través de la línia de coinversió amb inversors privats per a empreses de nova creació (IFEM), l’ICF ha finançat fins al juny 8 startups per 1,3 milions d’euros mitjançant préstecs participatius.

Més informació
L’ICF inverteix 2,5 milions d’euros en 16 startups catalanes
L'ICF finança menys empreses però amb més diners
L’ICF crea una línia de finançament pel comerç
Avui et destaquem
El més llegit