L'àrea metropolitana de Barcelona, una de les zones de lloguer més demandades de l'Estat

Santa Coloma de Gramenet, Hospitalet de Llobregat, Badalona i Terrassa són algunes de les ciutats que apareixen al rànquing d'Idealista

Hospitalet de Llobregat apareix al rànquing d'Idealista | iStock Hospitalet de Llobregat apareix al rànquing d'Idealista | iStock

Vuit dels municipis amb una major demanda d’habitatges de lloguer estan situats a les àrees metropolitanes de Barcelona i Madrid, segons un estudi d’Idealista. Santa Coloma de Gramenet, Hospitalet de Llobregat, Badalona o Terrassa són algunes de les ciutats que apareixen al rànquing d’Idealista. Recentment, el mateix portal ha donat a conèixer que els lloguers de temporada ja representen un 30% de l’oferta a Barcelona. La capital catalana és la que proporcionalment té més lloguers d'aquest tipus, només superada per Sant Sebastià (32%), mentre al mateix temps els lloguer de llarga estada cauen un 24%. En el darrer any, els lloguers de temporada va créixer un 53% a Barcelona, en la línia d'altres capitals, com Madrid, on ho va fer en un 58% en els darrers 12 mesos.

La ciutat de l'Estat que ha vist incrementar amb més força aquest segment, però, és Màlaga, amb un 123% més, seguida de València (+99%), Alacant (+85%), Sevilla (+83%) i Palma (+70%). “Les dades de tancament de l’any posen de manifest com fer lleis d’esquenes als propietaris pot acabar destruint el mercat”, planteja Francisco Iñareta.  En aquest sentit, el portaveu d’Idealista considera que “les mesures adoptades en matèria de lloguer han traslladat l’oferta del lloguer permanent al lloguer de temporada, una fórmula legal però que a la vegada dificulta, encara més, l’accés a l’habitatge per part de les famílies”.

En un altre ordre, el preu del lloguer va augmentar un 6,9% a Catalunya durant 2023, segons l'informe L'habitatge de lloguer a Espanya l'any 2023 elaborat per Fotocasa. Es tracta de l'increment més alt des del 2018 i va situar la mitjana del preu del metre quadrat al mes en 15,95 euros, cosa que suposa 4,3 euros per sobre de la mitjana registrada a l'Estat. Quant als preus, la capital catalana va tancar 2023 amb 20,96 euros per metre quadrat, l'Hospitalet de Llobregat amb 18,85 euros, Castelldefels amb 18,21 euros, Sant Cugat amb 18,03 euros, Sitges amb 17,43 euros, Badalona amb 16,19 euros i Girona amb 13,46 euros.

Més informació
El lloguer de temporada representa el 30% de l'oferta a Barcelona
El preu del lloguer registra l'increment anual més alt des del 2018
El lloguer a Barcelona es dispara un 10% en només un any
Avui et destaquem
El més llegit