La implicació dels homes en les tasques de la llar augmenta quan teletreballen

Així i tot, només el 30% dels homes que teletreballen participen més que les seves parelles en les tasques de la llar

L’estudi de l’Observatori Social de la Fundació la Caixa va sondejar 4.000 persones d’entre 25 i 50 anys | iStock L’estudi de l’Observatori Social de la Fundació la Caixa va sondejar 4.000 persones d’entre 25 i 50 anys | iStock

El 30% dels homes que teletreballen, almenys un dia a la setmana, declara implicar-se més que les seves parelles en les tasques de la llar, davant el 51% de les dones que fan la mateixa afirmació. D’altra banda, només el 18% dels homes que mai no fan home office afirma tenir una càrrega superior que les seves parelles en les tasques domèstiques, davant el 50% de les dones en la mateixa situació.

Aquesta és una de les principals conclusions extretes de l’estudi El teletreball després de la pandèmia. Anàlisi des de la perspectiva dels treballadors, de l’Observatori Social de la Fundació la Caixa. El projecte d’investigació, liderat per Marta Curull i Laia Maynou, investigadores de la Universitat de Barcelona, i per Lídia Farré, de l’Institut d’Anàlisi Econòmica del CSIC i la Barcelona School of Economics, constata que la contribució de les dones a les tasques domèstiques i la cura dels fills és molt similar independentment de si teletreballen o no.

Farré: "El teletreball s’associa a una participació més gran en la producció domèstica per part dels homes"

No obstant això, la diferència en la participació en la cura de fills i les tasques de la llar entre els homes que fan home office, almenys un dia a la setmana i els que no, és significativa. Així, la proporció d’homes que contribueixen a aquestes tasques més que les seves parelles és 12 punts percentuals superiors que entre el grup d’homes que no teletreballen.

__reacionada__

"La participació dels homes en les tasques domèstiques i la cura dels menors, en relació amb les seves parelles, és més gran entre els que teletreballen que entre els que no", destaca la investigadora i coautora de l’estudi Lídia Farré qui afegeix que "segons les dades recollides, el 30% dels homes que teletreballen, almenys un dia a la setmana, declaren contribuir més que les seves parelles a les tasques i atencions domèstiques, davant el 18% que mai no teletreballa. Per tant, el teletreball s’associa a una participació més gran en la producció domèstica per part dels homes".

Més informació
Pros i contres del teletreball
El teletreball: creixerà o disminuirà al sector privat i al públic?
El teletreball no és cap concessió
Teletreball: any zero
Avui et destaquem
El més llegit