CA | ES

Augmenta l’afluència de passatgers al transport públic català

El nombre d’usuaris de metro i autobús a la ciutat de Barcelona creix un 5,3% i un 1,3% al juny, respectivament

La parada de metro de Plaça Espanya La parada de metro de Plaça Espanya

L’afluència de passatgers al transport públic s’ha incrementat durant el mes de juny. Al conjunt de l’Estat espanyol, el nombre de passatgers que han agafat el transport públic ha crescut un 2,6% respecte al mateix mes del 2017, fins a un total de 428,6 milions d’usuaris. A la ciutat de Barcelona, el metro ha transportat un total de 34.980 milions de passatgers, un 5,3% més que durant el juny de fa un any, segons les dades publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Així mateix, les línies d’autobús que circulen per la capital catalana han transportat 19.383 milions de persones, un 1,3% més, mentre que els usuaris que viatgen en autobús pels diferents territoris de Catalunya han crescut un 1,5%, fins als 26.745 milions de passatgers.

Més viatgers al metro i a l'autobús

El transport urbà ha estat utilitzat per més de 257,8 milions de viatgers el juny, un 1,6% més que durant el mateix mes del 2017. El transport amb metro augmenta un 3% i creix en totes les ciutats que en tenen, especialment a Palma (+12,2%). Barcelona se situa com la quarta ciutat on més creix l’ús d’aquest mitjà de transport, tot i que és la segona que ha transportat més viatgers, per darrere de Madrid, amb 55.653 milions de passatgers.

Pel que fa a l’autobús, l’ús d’aquest mitjà de transport ha crescut un 0,7% el sisè mes de l’any respecte el juny del 2017. Andalusia (5,2%), Múrcia (3,3%) i Catalunya (1,5%) són les comunitats autònomes que presenten un increment més gran de passatgers d’autobús.

L’avió, el mitjà de transport interurbà que més creix

Més de 119,6 milions de viatgers han utilitzat el transport interurbà el juny, la qual cosa suposa un increment del 3,6%. Per tipus de transport, l’aeri creix un 8%, el marítim un 6,4%, el ferrocarril un 5,5% i l’autobús un 1,7%.

En el transport aeri destaca l’increment del 32,4% dels vols interinsulars, així com l’augment del 6,2% en els vols entre la península i la resta del territori i del 3,7% en els vols realitzats dins de la península.

Més informació
Rècord del transport públic: 985,6 milions de viatges el 2017
Pujada generalitzada de preus el 2018
Les ciutats amb el transport públic més car
Avui et destaquem
El més llegit