CA | ES

La producció industrial catalana queda plana al juliol

L'Índex General de Producció Industrial a Catalunya s'estanca després de la forta caiguda de juny

La planta química Inovyn a Martorell, La planta química Inovyn a Martorell,

L'Índex General de Producció Industrial (IPI) ha quedat pla aquest mes de juliol a Catalunya. La producció industrial s'ha marcat una variacion del 0% anual, però prossegueix en caiguda en l'acumulat de l'any amb un descens del -1,4%, una caiguda menys acusada que la del mes anterior.

En el conjunt de l'Estat espanyol, la producció industrial ha pujat un 2,9% aquest mes de juliol en relació al mateix mes de 2018, taxa 4,8 punts superior a la de juny, segons ha informat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Amb l'avenç interanual de juliol, la producció industrial torna a taxes positives després de descendir un 1,9% al juny.

La indústria torna a les xifres positives al conjunt de l'Estat espanyol i puja un 2,9% al juliol

Tots els sectors industrials han augmentat la producció al juliol: l'energia (+8,3%), béns de consum no durador (+5,2%), els béns de consum durador (+3,2%) i els béns d'equip (+0,2%), mentre que els béns intermedis no han registrat variació.

Corregida d'efectes estacionals i de calendari, la producció industrial ha pujat un 0,8% respecte a juliol de 2018, taxa 0,8 punts inferior a la registrada al juny.

Els índexs corregits d'efectes estacionals i de calendari només han presentat taxes anuals positives en energia (+7,4%) i béns de consum no durador (+2,7%). La resta de sectors han presentat descensos en béns d'equip (-2,2%), béns intermedis (-2%) i béns de consum durador (-0,6%).

En taxa mensual (juliol sobre juny), la producció industrial ha baixat un 0,4% eliminant els efectes estacionals i de calendari, enfront del descens mensual del 0,2% que va experimentar al juny i a l'augment del 0,3% d'un any abans.

Per sectors, energia (+0,9%) i béns de consum durador (+0,1%) han presentat taxes mensuals positives, mentre que els béns d'equip (-2,5%) i béns intermedis (-0,3%) han registrat les taxes mensuals negatives.

Més informació
Però, vejam, s'apropa una nova crisi?
Avui et destaquem
El més llegit