La indústria catalana registra el major increment en 10 anys

El sector manufacturer creix un 15,1% a l'abril, molt per sobre de la mitjana espanyola

La indústria catalana creix per sobre de la mitjana espanyola La indústria catalana creix per sobre de la mitjana espanyola

L'Índex de Producció Industrial a Catalunya a l'abril ha crescut un 15,1% en relació amb el mateix mes de l'any passat, cosa que suposa registrar l'augment més gran vist fins ara des de l'abril del 2008 (16%), segons l'institut d'estadista espanyol. En el conjunt de l'estat espanyol, el creixement en sèrie original d'aquesta producció industrial ha augmentat l'11%, també l'increment més alt de l'última dècada, des de l'abril del 2008 (12%). L'increment del 15,1% a l'abril a Catalunya se situa 19,5 punts per sobre de l'índex del mes de març i en el cas espanyol 14,7 punts superior.

A Catalunya, tots els sectors d'activitat registren forts augments de la producció industrial amb l'excepció de l'energia que registre un caiguda del 3,1% en taxa interanual. La resta de sectors presenten increments de dos dígits, els fabricants de béns d'equipament augmenten la producció el 26,4%, els béns de consum de curta durada el 19,1%, els béns de consum el 18,9%, el béns de llarga durada el 15,3% i finalment els béns intermedis l'11,8%, amb un clar efecte de Setmana Santa atès que a l'abril de l'any passat hi havia menys dies laborables.

Tot i aquest creixement del mes d'abril en relació amb l'abril de l'any passat del 15,1% en els quatre primers mesos de l'any aquest índex s'ha incrementat un 4,8%. Totes les comunitats autònomes han registrat creixement interanuals de producció industrial amb l'excepció d'Extremadura on aquest índex cau un -4,8%. 

Més informació
La indústria digital donarà feina a 13.000 treballadors el 2030 a Catalunya
Catalunya concentra una quarta part de la indústria espanyola
Indústria 4.0 s'escriu en alemany
Avui et destaquem
El més llegit