Eurecat Impressora 3D | Cedida
Eurecat Impressora 3D | Cedida

L'Industry 4.0 Congress digitalitzarà tota Barcelona

El congrés dirigit per Eurecat és el més important del Sud d'Europa sobre innovació industrial

Barcelona acollirà del 13 al 15 de març l'Industry 4.0 Congress. En el marc de la fira Advanced Factories, aquest congrés dirigit pel centre tecnològic Eurecat és considerat el més important del Sud d’Europa sobre innovació industrial. En aquesta edició congregarà a més d'un centenar d'experts internacionals que analitzaran els reptes de la digitalització en sectors com l'aeronàutica, l'automoció, el ferrocarril, el tèxtil, l'alimentació, el siderúrgic o la salut, amb l’objectiu d’impulsar la relocalització de la producció.

"La flexibilitat, la fiabilitat, la reconfiguració, l'eficiència i l'autonomia són ara requisits bàsics per al desenvolupament de noves tecnologies industrials i les indústries avançades han d'estar preparades per a aquesta producció i per als canvis continus i ràpids que es produeixen", ha defensat Joan Guasch, director de l'Industry 4.0 Congress. 

La indústria ha canviat i ja no es tracta només d'una fàbrica. Segons Guasch, "el client ja no és un element passiu que compra el que troba a les prestatgeries o a les botigues, sinó que és ara qui decideix què s'ha de fabricar i com s'ha de produir". El comprador, en auge. 

Eurecat participarà també a la fira Advanced Factories que convertirà Barcelona en la capital europea de la indústria 4.0, on es preveu que hi hagi més de 10.000 congressistes a la recerca de les últimes innovacions en maquinària, robòtica i automatització industrial, així com les noves solucions tecnològiques impulsades per la intel·ligència artificial, l'Internet de les Coses, la fabricació additiva o la ciberseguretat industrial.

"És una transformació vàlida per a qualsevol sector i mida d'empresa i l'important és entendre la indústria d'una nova forma", ha conclòs Miquel Rey, director general de Negoci d’Eurecat.

Més informació
Barcelona Tech City impulsa la igualtat de gènere en el sector tecnològic
MWC, per a tots els públics?
Com convèncer els inversors
Avui et destaquem
El més llegit