Inever, invertir en tecnologia per ser líders

L'empresa amb seu a Argentona és la líder de l'Estat espanyol en la fabricació de màquines d'envasat flexible

Els sobrets de sucre, de quètxup o d'alguns medicaments són una presència habitual en les nostres vides quotidianes. Força menys coneguda, però, és la tecnologia que hi ha al darrere de la maquinària que fabrica aquests envasos. Aquesta és, precisament, l'activitat d'Inever (Ingeniería de Envasado Vertical, SL.), una empresa situada a Argentona especialitzada en la fabricació de màquines d'envasat flexible vertical multipista. És el que es coneix internacionalment com a vertical form fill seal machines, o el que és el mateix, envasos en formats mono-dosi, stickpack o sachet per a productes alimentaris, farmacèutics, làctics o cosmètics.

L'empresa Inever va néixer l'any 2003, si bé l'expertesa els ve de molt abans, de l'any 1995 amb la primera empresa a Espanya que va desenvolupar maquinària de format, omplert i segellat en format stickpack. Actualment, Inever, amb una cinquantena de treballadors, té presència amb més de 300 màquines instal·lades a més de 50 països de tots els continents i factura 7 milions d'euros anuals.

Però sobretot, i gràcies a la seva aposta tecnològica, poden presumir de ser la principal empresa de fabricació de màquines d'envasat flexible a l'Estat espanyol i una de les quatre més importants del món. El que ha portat Inever a destacar dins aquest sector ha estat l'aposta clara per la tecnologia i la innovació. "El nostre creixement i evolució ha estat gràcies a l'esperit de superació i la capacitat d'implementar els darrers avenços tecnològics", explica Laura Garcia, responsable de màrqueting de l'empresa.

 
Exemple d'un dels models que fabrica la factoria catalana. Inever

En el context internacional en què es mouen, ha estat clau "ser proactius en l'aplicació de les darreres tecnologies i aportar solucions als reptes específics dels clients". Dit d'una altra manera, a banda de la maquinària general, Inever també fabrica màquines d'envasat flexible a mida per a cada client.

Aconseguir crèdit amb aval
Desenvolupar aquesta maquinària adaptada suposa una fora inversió econòmica i tecnològica. "La nostra producció no es pot stockar", explica Garcia, remarcant que calen grans inversions per impulsar la fabricació de noves màquines. Per al seu projecte més recent, Inever ha demanat un préstec del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), que depèn del Ministeri d'Economia.

Per accedir a aquest préstec, necessitaven un aval que els ha proporcional Avalis, empresa públic-privada promoguda per la Generalitat, i que és l'única empresa de garantia que opera a Catalunya. "Vam demanar finançament al CDTI per fer front al desenvolupament de nous conjunts productius dins dels equips de maquinària d'envasat, més eficients tecnològicament parlant. Avalis va donar el suport per a poder accedir al finançament", explica Laura Garcia.

Amb aquest préstec han pogut finançar el prototipat d'una màquina d'envasat flexible, multipista, en stickpack, asèptica, per al conformat, omplert i segellat. La màquina, destinada a la indústria làctica, compta amb sistemes automàtics interns de neteja i permet l'esterilització externa mitjançant aplicació de peròxid d'hidrogen. Per accedir al crèdit, expliquen des d'Inever, ha estat clau l'aposta de l'empresa per la innovació, "un dels nostres motors com a empresa líder del sector. I n'estem compromesos", conclouen.
Avui et destaquem
El més llegit