La inflació a l'eurozona cau dues dècimes, fins al 2,4%

La davallada respon a l'evolució dels preus de l'energia, que al març s'han reduït un 1,8% en termes interanuals

La inflació a l'eurozona se situa en el 2,4% | ACN La inflació a l'eurozona se situa en el 2,4% | ACN

L'Eurostat confirma la caiguda de dues dècimes de la inflació a l'eurozona durant el mes de març, fins al 2,4%, fet que suposa un nou mínim des de mitjans de 2021. Segons les dades publicades aquest dimecres per l'oficina d'estadística, la davallada respon un cop més a l'evolució dels preus de l'energia, que al març s'han reduït un 1,8% en termes interanuals.

A diferència d'altres mesos, els aliments no processats també han contribuït a reduir la taxa, després d'experimentar un abaratiment del 0,5%. Per contra, els aliments processats, l'alcohol i el tabac s'han encarit un 3,5%, els serveis un 4% i els béns no industrials un 1,1%.

La taxa d'inflació subjacent (la que no té en compte l'energia, els aliments, l'alcohol i el tabac) també cau dues dècimes, fins al 2,9%

Pel que fa a la taxa d'inflació subjacent -la que no té en compte l'energia, els aliments, l'alcohol i el tabac-, aquesta també cau dues dècimes, fins al 2,9%. Segons l'Eurostat, això suposa un nou mínim des de l'esclat de la guerra d'Ucraïna i la vuitena reducció consecutiva.

En termes intermensuals, els preus a la zona euro respecte al febrer s'han incrementat un 0,8%, dues dècimes més en comparació a la taxa del mes anterior. En aquest sentit, destaca l'encariment dels béns no industrials (+1,9%) i dels serveis (+0,7%), mentre que l'energia (-0,2%) i els aliments no processats (-0,6%) s'han abaratit.

Més informació
La inflació cau al 2,4% i assoleix mínims en tres anys
Gestionar el PIB per ser rics
Funcas preveu que el PIB creixi un 1,8% el 2024 per l’impuls del consum privat
Avui et destaquem
El més llegit