• Economia
  • La inflació als països de l'OCDE cau al 7,4%

La inflació als països de l'OCDE cau al 7,4%

La xifra, que pertany a l'abril, frena l'augment del preu dels aliments al 12,1% i el de l'energia el modera al 0,7%

 Els preus han moderat l'acceleració a 27 dels 38 països que formen part de l'OCDE | ACN
Els preus han moderat l'acceleració a 27 dels 38 països que formen part de l'OCDE | ACN
ACN | Redacción VIA Empresa
Barcelona
06 de Juny de 2023
Act. 06 de Juny de 2023

La inflació als països de l'OCDE s'ha moderat a l'abril amb un descens de tres dècimes fins al 7,4%. Segons dades publicades aquest dimarts per l'organisme, entre el març i l'abril els preus han moderat l'acceleració a 27 dels 38 països que formen part de l'OCDE, però s'han mantingut per sobre del 10% en una desena de països i a Hongria i Turquia han superat el 20%.

 

La inflació dels aliments s'ha frenat a l'abril al 12,1% davant el 14% del març, mentre en el cas de l'energia s'ha moderat fins al 0,7% davant l'1,3% del març. En el cas dels serveis, l'acceleració dels preus s'ha moderat lleugerament al 6%, dues dècimes menys que al març.

La inflació dels aliments s'ha frenat a l'abril al 12,1% davant el 14% del març

Turquia, Hongria i Letònia els països amb més inflació

Segons les dades de l'OCDE, a l'eurozona la inflació ha augmentat una dècima fins al 7% i es torna així a l'alça després del descens registrat al març. Entre els països de l'OCDE, Turquia, Hongria i Letònia són els que tenen la inflació més elevada.

 

Aquest descens s'ha produït en un context en què la inflació a l'eurozona ha acumulat sis mesos consecutius a la baixa, després de situar-se en el 6,9% al març, 1,6 punts menys respecte a la taxa interanual registrada al febrer. Així, la inflació s'allunya encara més del màxim històric registrat el passat octubre, del 10,6%, tot i que encara es manté molt per sobre l'objectiu del 2% que estableix el Banc Central Europeu (BCE).

El principal impulsor d'aquesta caiguda és el preu de l'energia, que s'ha abaratit entorn d'un 1% respecte a aquestes alçades de l'any passat. No obstant això, l'import dels aliments, l'alcohol i el tabac continua disparat, encarint-se un 15,4% en termes interanuals. De fet, la inflació subjacent (la que no té en compte l'energia i els aliments no processats) va registrat un nou màxim històric del 7,5% aquest darrer mes de març.