La inflació a l'eurozona se situa en el 6,9%

L'energia experimenta una caiguda de preus del 0,9% interanual, però l'import dels aliments continua disparat (+15,4%)

Un home compara els preus de la verdura en un supermercat de Barcelona | ACN Un home compara els preus de la verdura en un supermercat de Barcelona | ACN

La inflació a l'eurozona ja acumula cinc mesos consecutius a la baixa i se situa en el 6,9% al març, 1,6 punts menys respecte a la taxa interanual registrada al febrer. Així, la inflació s'allunya encara més del màxim històric registrat el passat octubre, del 10,6%, tot i que encara es manté molt per sobre l'objectiu del 2% que estableix el Banc Central Europeu (BCE).

La inflació encara es manté molt per sobre l'objectiu del 2% que estableix el Banc Central Europeu (BCE)

Segons les dades provisionals publicades aquest divendres per l'Eurostat, el principal impulsor de la caiguda ha estat el preu de l'energia, que s'ha abaratit un 0,9% respecte al març de l'any passat. No obstant això, l'import dels aliments, l'alcohol i el tabac continua disparat, encarint-se un 15,4% en termes interanuals.

De fet, la inflació subjacent (la que no té en compte l'energia i els aliments no processats) ha registrat un nou màxim històric del 7,5% aquest darrer mes de març a la zona euro, una dècima més respecte al febrer. Pel que fa als béns industrials, aquests s'han encarit un 6,6% en termes interanuals, dues dècimes menys que el mes anterior, mentre que el preu dels serveis ha experimentat una alça del 5%, dues dècimes més.

Més info: La inflació a l'eurozona cau per quart mes consecutiu

Si es compara el canvi de preu estrictament entre febrer i març, és a dir, en termes intermensuals, la inflació s'ha situat en el 0,9% a l'eurozona, una dècima més respecte al període entre gener i febrer. De nou, l'energia apareix com el sector on més s'han abaratit els preus, concretament un 2,2%. Per contra, els aliments, l'alcohol i el tabac s'han encarit un 1,3%, mentre que els béns industrials ho han fet un 2,4%. Quant als serveis, la inflació en termes intermensuals al març ha estat del 0,6%.

Més informació
La inflació cau fins al 3,3% respecte al març del 2022
Els economistes: confiança amb Catalunya, però alerta amb la inflació
El PIB espanyol va créixer un 5,3% el 2022 i la inflació un 8,4%
Avui et destaquem
El més llegit