Infojobs registra a l'agost un 23% més de vacants a Catalunya

Aquesta plataforma d'ocupació constata que aquest agost va ser millor que l'any passat, però pitjor que el mes de juliol per la caiguda d'un 16% dels llocs oferits

Un cambrer serveix una taula, en una imatge d'arxiu | ACN Un cambrer serveix una taula, en una imatge d'arxiu | ACN

Les xifres d'ocupació oferides per Infojobs a Catalunya durant agost (43.532 vacants) suposen una caiguda del 16% respecte el juliol, quan aquesta plataforma d'ocupació va assolir les 51.591. Si bé és cert que, comparant les dades amb els registres de l'agost de 2021, es van oferir un 23% més de llocs de treball. Aquestes dades confirmen l'impacte positiu que ha tingut el turisme aquest agost. La categoria turisme i restauració és la que més creix a Catalunya respecte fa un any: un 189,5%, superant les 5.100 vacants publicades.

Les dades d'Infojobs constaten que el volum total de llocs ofertats entre març i agost a la categoria de turisme i restauració ha triplicat les xifres de 2021. Així, l'any passat, al portal d'ocupació va oferir 49.340 vacants durant aquests mesos, mentre que el 2022 s'ha arribat als 146.598 llocs ofertats (una variació del 197% interanual).

Els mesos que han registrat un creixement més gran respecte als de l'any passat són març i abril, en els quals el volum de vacants ha quintuplicat les xifres del 2021. La campanya d'estiu de l'exercici anterior va viure dos fenòmens que expliquen aquesta diferència: d'una banda, les principals restriccions de contenció sanitària no es van anul·lar fins entrada la primavera i, de l'altra, el turisme internacional. Encara que aquest va obtenir bones xifres (31 milions de turistes durant el 2021), es va quedar molt lluny de les dades prepandèmia (83 milions el 2019). A més turistes, més contractacions.

Tot i això, les bones perspectives del turisme unides a un creixement sostingut del mercat laboral en els últims 18 mesos han fet que el volum de vacants aquest 2022 hagi superat àmpliament l'exercici anterior. De mitjana, el total de llocs de treball oferts per Infojobs cada mes ha triplicat els del 2021.

Els llocs de treball més demandats a Catalunya són els de tele-operador i conductor. El de cambrer ocupa la setena posició.

Atenció al client, amb el 14,6% del total; compres, logística i magatzem (13,2%) i turisme i restauració (11,8%), són les categories amb més volum de vacants a Infojobs, i reuneixen gairebé el 40% de les posicions ofertes aquest mes a Catalunya.

Al mes d'agost, les tres primeres posicions del rànquing dels llocs més demandats les ocupen tele-operador/a, amb 4.026 llocs de treball oferts; representant comercial, amb 2.697 vacants; i finalment, conductor/a de vehicle de repartiment, amb 1.873. La posició de cambrer/a se situa en setena posició amb 1.186 vacants, un 53% més que al juliol.

Més informació
Balears lidera l'ocupació hotelera
La connexió Bizbarcelona i Saló de l’Ocupació potencia les oportunitats empresarials i laborals
El treball s'enfronta als estralls de l'emergència climàtica
Avui et destaquem
El més llegit