El president dels Estats Units, Donald Trump
El president dels Estats Units, Donald Trump

L'informe mèdic de Trump i la guerra amb Bannon

Un total de 27 metges alerten sobre l'estabilitat mental del president dels Estats Units

Politico va publicar una peça la setmana passada on explica una història sorprenent. Segons el rotatiu, el passat mes de desembre una catedràtica de psiquiatria de Yale es va reunir amb una representació de 12 congressistes. En aquesta reunió la metgessa va explicar als congressistes que el president Trump dóna senyals evidents -per un metge- que alguna cosa no va bé i que el president Trump podria fer col·lapsar la política nord-americana en el millor dels casos.

"El president Trump dóna senyals evidents- per un metge- que alguna cosa no va bé"

Segons la metgessa aquests senyals es manifesten a partir de tres pilars: el suport a teories de la conspiració, negar coses que abans ha admès i la seva preferència per vídeos on hi surt violència explícita. La metgessa els va entregar un informe mèdic titulat El perillós cas de Donald Trump on 27 metges donen la seva visió sobre l’estabilitat mental del president. Sens dubte és una maniobra sense precedents que, per algun motiu, ha sortit just després de la revocació del mandat individual d’Obamacare i l’aprovació de la reforma fiscal.

Guerra nadalenca

El més destacable d’aquests dies de vacances de Nadal ha estat la guerra oberta que ha esclatat entre Steve Bannon i el president Trump. Bannon fou la mà dreta de Trump durant mesos essent el cap d’estratègia de la Casa Blanca. Arran de la manifestació de Charlotesville -on va morir una persona atropellada-, Bannon (recordin: alt-right o, altrament, neonazi) es va negar a condemnar el supremacisme blanc en públic i per això Trump el va acomiadar. Arran d’això Bannon va amenaçar l’establishment republicà a la darrera conferència federal del partit on va anunciar que presentaria candidats a totes les eleccions per tal d'aconseguir el control del partit.

"Si algú molesta més que el propi Trump a l’'establishment' és precisament Steve Bannon i l''alt-right'"

Després d’una sèrie de victòries, la derrota del candidat de Bannon a Alabama -feu tradicionalment republicà- després d’estar 20 punts amunt ha obert la guerra interna entre l'alt-right i el president Trump. Steve Bannon publicarà aviat un llibre del qual The Guardian ha publicat alguns detalls. Segons el rotatiu londinenc, Bannon acusa Trump Jr de traïció arran de la seva reunió amb els russos i, a més, diu que el comportament de Trump és poc lleial als Estats Units. Fins ara Bannon sempre havia negat la relació de la candidatura del president amb Rússia però el que més sorprèn és com Bannon ignora les seves pròpies relacions amb Vladimir Putin a través de Breitbart i Cambridge Analytica. El president Trump va explicar dimecres que havia rebut una trucada del mateix Bannon donant-li explicacions sobre la publicació i que havien arreglat el problema. El dubte, però, és si hi ha una treva temporal o si aquesta serà la tònica general. L’establishment somriu i veu amb bons ulls aquesta guerra, ja que si algú molesta més que el propi Trump a l’establishment és precisament Steve Bannon i l'alt-right.

L’hivern ja ha arribat als Estats Units. Un temporal (anomenat cicló-bomba) ha causat 12 morts -de moment-, 3000 vols han quedat a terra, 15 dels 52 estats en Estat d’Emergència (de Maine a Geòrgia), 60 milions de persones afectades. I el més sorprenent: la festa de Cap d’Any ajornada a centenars de ciutats

Més informació
La primera victòria de Trump
Alabama, no ploris més per Trump
La 'Garganta Profunda' que amenaça Trump
Avui et destaquem
El més llegit