Els ingressos dels hotels de Barcelona cauran un 15% al desembre

Exceltur atribueix aquesta baixada a "la incertesa del resultat de les eleccions i les possibles reaccions socials posteriors"

Els hotels de Barcelona | Europa Press Els hotels de Barcelona | Europa Press

Exceltur estima que els ingressos dels allotjaments turístics de Barcelona cauran un 15% interanual aquest desembre i ho atribueix a "la inestabilitat produïda després dels esdeveniments de l'1-O". La patronal també preveu que els ingressos pel lloguer de cotxes i pel transport de passatgers baixin un 4% al darrer mes de l'any per l'aturada de la temporada de congressos per Nadal i la presència de més turistes d'oci.

Més concretament, Exceltur assenyala que la demanda turística a la capital catalana baixarà al desembre davant de "la incertesa associada al resultat de les eleccions i les possibles reaccions socials posteriors". Segons l'associació, el descens previst dels ingressos a Barcelona es mantindrà durant el primer trimestre de 2018 a taxes del 10,0% en els hotels, del 6,8% el lloguer de cotxes i del 3,5% en el transport de passatgers.

Aquestes dades, es recullen en la darrera edició del Baròmetre de Rendibilitat de les Destinacions que ha publicat la patronal, també posen de manifest "la caiguda en organització de petits congressos i convencions i reunions d'empreses, juntament amb la incertesa en el segment d'oci". 

Incertes perspectives

En el primer trimestre de 2018, "s'estima que els menors nivells d'activitat començaran a incidir sobre l'ocupació. Com a resultat de les incertes perspectives per a l'inici de 2018, els empresaris turístics descompten la possibilitat d'haver de començar a ajustar les seves plantilles per adequar-se als menors nivells de demanda, el que suposaria 6 mesos consecutius de caigudes d'ingressos per sobre del 10,0%". 

Concretament, segons Exceltur, "els establiments hotelers anticipen una reducció mitjana del 8,2% del seu personal en el primer trimestre del 2018 respecte als nivells d'ocupació dels mateixos mesos de 2017, mentre que les empreses de lloguer de cotxes ho farien en un 5,0%".

"La relaxació de les manifestacions"

En el període entre l'1-O i el 30 de novembre, "la caiguda de l'activitat turística ha estat molt important i s'ha concentrat, gairebé exclusivament, a la ciutat de Barcelona. L'impacte dels esdeveniments de l'1-O a l'octubre sobre els ingressos dels hotels va ser 15,9 punts, ja que en comptes d'haver crescut un 4,7%, el que s'ha produït és una caiguda de l'11,2%".

"Al mes de novembre, s'ha atenuat la caiguda d'ingressos dels hotels fins al 9,0%, coincidint amb la relaxació d'altercats i manifestacions als carrers després de l'aplicació de l'article 155 i la convocatòria d'eleccions a Catalunya per al 21 de desembre", conclou la patronal.

 

Més informació
Creix la despesa turística a Catalunya tot i la caiguda de visitants
De masia a casa rural amb spa
Robert de Niro obre un hotel a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit