El Japó duplica la inversió a Catalunya en cinc anys

La consellera Chacón explica que els 52 projectes japonesos realitzats al territori català han suposat la creació de 4.100 llocs de treball

El Govern i el Port de Barcelona viatgen al Japó | Departament d'Empresa i Coneixement El Govern i el Port de Barcelona viatgen al Japó | Departament d'Empresa i Coneixement

"Els projectes d'inversió estrangera del Japó a Catalunya s'han duplicat l'últim quinquenni". Així ho ha posat de manifest la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, després de reunir-se amb directius de Nissan a la seu central de la multinacional a Yokohama.

Més info: El port de Barcelona es promociona al Japó

Chacón -que ha mantingut una reunió de treball amb Osamu Goto, vicepresident d’Afers Governamentals i Miyuki Takahashi, directora de relacions internacionals de Nissan- ha explicat que durant la trobada “Nissan ha refermat el seu compromís amb la planta de Catalunya i ha agraït el suport de la Generalitat a la nova planta de pintura a la Zona Franca”, que suposarà una inversió de 70 milions d’euros per part de l’empresa japonesa. La consellera ha destacat que la planta de Catalunya va ser la primera que Nissan va obrir a Europa, l’any 1980.

Chacón ha afegit que a la reunió “hem compartit projectes de futur sobre el sector de l’automoció i la mobilitat” i que la companyia “ha destacat l’excel·lent relació amb la Generalitat”, ha subratllat la titular d’Empresa i Coneixement, que ha compartit amb la companyia japonesa el pla de suport a la indústria de l’automoció i de la mobilitat engegat pel Departament per enfortir la competitivitat d’aquest sector industrial a Catalunya.

La reunió, que també ha comptat amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, s’emmarca dins la missió del Port de Barcelona que s’allargarà fins aquest divendres amb l’objectiu d’impulsar els vincles empresarials, logístics i institucionals amb Catalunya.

Sòlida relació comercial

Chacón ha explicat, a més, que entre el 2014 i el 2018 s’han registrat 52 projectes d’inversió d’empreses japoneses a Catalunya (davant els 25 del període 2009-2013), que han suposat una inversió de 930 milions d’euros i la creació de 4.100 llocs de treball, segons dades de l’fDi Markets del Financial Times. Sectorialment, destaquen els projectes d’inversió en els àmbits de l’automoció, els serveis empresarials, l’equipament industrial, l’alimentació i el tèxtil.

La consellera ha assegurat que “al llarg de les últimes dècades hem construït una sòlida relació comercial amb el Japó, i en l’àmbit de la inversió estrangera observem una clara consolidació d’aquestes relacions entre ambdós territoris”.

A més, la titular d’Empresa i Coneixement ha subratllat que aquest país “és el cinquè mercat en nombre de projectes d’inversió estrangera a Catalunya en l’últim quinquenni, fet que posa de manifest la capacitat de Catalunya per atreure projectes tecnològics, altament innovadors i en sectors clau per a l’economia catalana”. Segons dades d'Acció, actualment hi ha 267 filials d’empreses japoneses a Catalunya.

Més informació
La japonesa Bandai Namco estableix una empresa de videojocs a Barcelona
El Govern, Barcelona i el Barça impulsen la captació d’inversió japonesa
La japonesa Uniqlo obre la seva tercera botiga a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit