El carburant i el turisme abaixen una dècima interanual l'IPC

La inflació s'ha incrementat dues dècimes en comparació al juliol i se situa al 2,2%

Els preus dels carburants, els paquets turístics i els allotjaments hotelers han pujat menys que el 2017 Els preus dels carburants, els paquets turístics i els allotjaments hotelers han pujat menys que el 2017

L’Índex de Preus de Consum (IPC) ha pujat dues dècimes a l'agost a Catalunya respecte al juliol i ha situat la taxa d'inflació anual en el 2,2%, una dècima menys que la registrada l'agost del 2017, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La caiguda de la inflació s'explica perquè, malgrat que han pujat el preu dels carburants, els paquets turístics i els allotjaments hotelers, ho han fet amb menys intensitat que a l'agost de l'any passat. Ara bé, mentre que aquestes cistelles del transport, oci i cultura i hotels, cafès i restaurants han refredat els preus per fer front a la desacceleració del sector turístic, la factura elèctrica i els preus de les fruites de temporades escalfen la inflació.

En comparació amb el mes anterior, els preus han pujat un 0,2% -amb un major increment en oci i cultura (0,7%) i habitatge (0,5%)- i, en el que va d'any, han augmentat un 0,9% -amb una caiguda del 16,8% en roba i calçat-.

En el conjunt d'Espanya, l'IPC ha augmentat un 0,1% a l'agost en relació a juliol i ha mantingut la seva taxa interanual en el 2,2%, la mateixa que la registrada en el mes anterior.

Més informació
La llum i els carburants estabilitzen l’IPC
La roba i el calçat abaixen l’IPC al juliol
Els aliments frescos refreden una dècima l’IPC
Avui et destaquem
El més llegit