L'IPC cau nou dècimes i se situa en el 3,2%

La davallada de l'indicador produïda a l'Estat pertany al mes de maig i s'atribueix al preu dels carburants

L'indicador subjacent baixa cinc dècimes, fins al 6,1% | ACN L'indicador subjacent baixa cinc dècimes, fins al 6,1% | ACN

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a l'Estat ha caigut nou dècimes al maig i s'ha situat en el 3,2%, segons l'indicador avançat publicat aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Es tracta de la xifra més baixa des del juliol del 2021. El descens s'explica sobretot per la reducció del preu dels carburants i una menor pujada dels preus dels aliments respecte del mateix període de fa un any.

L'indicador subjacent -que no té en compte els aliments no elaborats i l'energia- ha baixat cinc dècimes, fins al 6,1%, el nivell més baix des del juliol. Pel que fa la variació mensual, els preus de consum van registrar una taxa del -0,1% respecte a l'abril. Aquestes dades provisionals són un avançament de les que es publicaran el mes que ve.

L'indicador subjacent ha baixat cinc dècimes, fins al 6,1%, el nivell més baix des del juliol

Catalunya va tancar el mes d'abril amb un IPC del 3,9%, vuit dècimes més que al març. Els aliments van estar un 12,2% més cars que en el mateix mes de l'any anterior, però van moderar el seu ritme de pujades, ja que al març l'increment va ser del 14,6%. L'últim mes que els aliments van créixer menys va ser a l'agost, amb un 12,1%.

Més info: L'IPC puja al 3,9%

Més informació
L'IPC puja fins al 6,1% al febrer
L'IPC puja a Catalunya fins al 5,3% malgrat la rebaixa de l'IVA
L'IPC puja una dècima fins al 5,8% al gener
Avui et destaquem
El més llegit