L'IPC, en negatiu (tot i que puja el preu dels aliments)

El preu dels aliments puja un 1,4% en l'últim mes i un 4% en comparació amb l'abril de l'any passat

El mostrador de fruites i verdures ecològiques de la botiga Biodrissa | ACN El mostrador de fruites i verdures ecològiques de la botiga Biodrissa | ACN

L'índex de preus de consum (IPC) puja un 0,3% respecte al març, mentre que l'índex anual se situa en negatiu, impulsat a la baixa per la davallada del preu del combustible, en el -0,7%. Arran d'aquesta situació, l'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha creat un grup especial de béns covid-19 on inclou l'alimentació, la beguda, el tabac, la neteja de la llar, el menjar d'animals i els productes de cuidat personal. Els preus d'aquests productes pugen un 1,2% mensual al març, amb l'alimentació amb un augment de l'1,4%, els productes frescos creixent un 2,7% i els envasats un 0,7%.

Més info: Caiguda històrica (i mai vista) del PIB

En canvi, el grup especial de serveis covid-19 creat per l'INE, que inclou serveis com el lloguer, la distribució d'aigua, escombraries, despeses comunitàries, electricitat, gas, gasoil per calefacció, telefonia, televisió o serveis funeraris, entre d'altres, cau mensualment en el preu un 1,4%, sobretot per la baixada de l'electricitat i el gasoil.

La comparació anual mostra que el preu de productes covid-19 puja un 3,2% respecte a l'abril del 2019, especialment per l'alimentació, que augmenta un 4%, els productes frescos, que pugen un 6,9% anual, i els envasats, que creixen un 2,2%.

Més informació
Missió impossible? Que cap empresa tanqui
Primer de Maig, aturades confinades contra una reforma arcaica
Avui et destaquem
El més llegit