La inflació cau un 1,3% al gener per les rebaixes

Els preus cauen entre desembre i gener impulsats també per la disminució del preu de l'oci i la cultura i l'energia

Las rebajas hacen caer los precios | Europa Press Las rebajas hacen caer los precios | Europa Press

L'índex de preus de consum (IPC) a Catalunya ha caigut un 1,3% al gener respecte al desembre de l'any passat per les rebaixes, i la taxa interanual es va rebaixar 0,4 dècimes, fins a l'1%, segons les dades fetes públiques per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt d'Espanya, la inflació ha registrat les mateixes xifres que Catalunya: ha retrocedit un 1,3% al gener en relació amb el mes anterior i va retallar la taxa interanual -dues dècimes- fins a l'1%. Les patates és el que més puja l'últim any, un 12,1%, i l'oli el que més baixa i ja costa un 12% menys.

Catalunya és la cinquena comunitat amb una taxa interanual més alta (1%), empatada amb Aragó, les Canàries, el País Valencià, Extremadura i el País Basc, mentre que Madrid lidera el rànquing (1,3%) i Melilla el tanca (-0,5%).

La disminució de preu de l'oci i la cultura (-2,5%) també han influenciat en aquesta caiguda. A més, la caiguda mensual d'un 0,7% del preu de l'energia (electricitat, gas, i altres combustibles) és un altre dels indicadors que afecten negativament l'IPC.

Més informació
L'IPC baixa dues dècimes fins a l'1% al gener pel descens del preu del gas
La rebaixa dels carburants fa caure l'IPC
Vincular les pensions a l'IPC dispararà la despesa del PIB un 1,9% el 2030
Avui et destaquem
El més llegit