L’IPC continua en màxims per l'energia i els carburants

Els preus de consum pugen a Catalunya fins al 7,4% interanual, i la inflació subjacent arriba als tres punts

Energia, transport i aliments registren les principals pujades de preus a Catalunya | EP Energia, transport i aliments registren les principals pujades de preus a Catalunya | EP

L'Índex de Preus de Consum puja un 0,8% al febrer. La taxa interanual se situa, així, en un 7,4%, 1,5 punts més que durant el primer mes de l'any. Segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística, totes les demarcacions catalanes han registrat increments al voltant de la mitjana del país, amb un 1,1% a Lleida, un 0,9% a Girona, un 0,8% a Barcelona i un 0,5% a Tarragona.

Els sectors que han arrossegat els preus a l'alça han estat principalment els de l'electricitat, el gas i altres combustibles, que han augmentat un 54,7% en termes interanuals. També destaquen els increments al transport, amb un encariment del 2%, i l'habitatge, amb un 1% més que el gener – el mateix increment que el sector d'Oci i cultura. Els aliments i les begudes no alcohòliques, així com les begudes alcohòliques i tabac, s'han encarit un 0,7% durant el segon mes de l'any. Per la seva banda, la roba ha retrocedit en fins a 1,5 punts.

L'Estat espanyol registra una pujada de preus al mateix ritme que la catalana, d'un 0,8% al febrer. La taxa interanual mitjana, però, se situa lleugerament per sobre que la del país, en un 7,6%. Per la seva banda, la taxa d'inflació subjacent, que no té en compte els productes energètics i els aliments no elaborats, roman a l'alça i arriba fins al 3%, un primer desancoratge sobre el llindar del 2%.

Més informació
L'IPC a Catalunya cau per primera vegada en deu mesos
L'IPC puja a causa de l'encariment de l'energia i els carburants
L'IPC assoleix màxims pels combustibles i els aliments
Avui et destaquem
El més llegit