L'IPC puja després de tres mesos de descensos

El transport, l'oci i la cultura són els sectors que experimenten un augment de preu més pronunciat

L'IPC puja gràcies als carburants després de tres mesos de descensos | iStock
L'IPC puja gràcies als carburants després de tres mesos de descensos | iStock

L'índex de preus de consum (IPC) a Catalunya ha pujat tres dècimes al febrer respecte del gener, i la taxa interanual ha augmentat una dècima, fins a l'1,1%, segons dades fetes públiques aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Catalunya és la cinquena comunitat amb una taxa interanual més alta (1,1%), empatada amb Astúries, Cantàbria i La Rioja, mentre que Navarra lidera el rànquing (1,6%) i Melilla el tanca (-0,5%). Els preus que més han pujat són els del transport (1,5%), seguits pels d'oci i cultura (0,9%), els de comunicacions (0,7%) i els d'hotels, cafès i restaurants (0,6%). Per contra, han baixat els de vestit i calçat, amb un descens del 2,3%, seguits pels d'habitatge (-0,8%) i els de medicina (-0,2%).

Més info: La pujada del preu del carburant eleva l'IPC fins l'1,1%

Per províncies, Girona i Lleida han experimentat increments de la inflació de cinc i quatre dècimes, respectivament, mentre que a Barcelona i Tarragona l'increment ha estat de dues dècimes en els dos casos. A l'Estat espanyol, la inflació va pujar un 0,2% al febrer en relació amb el mes anterior i va elevar la seva taxa interanual una dècima, fins a l'1,1%.

Pel que fa a la taxa interanual a Catalunya, les províncies de Barcelona i Lleida presenten els valors més alts, les dues amb un 1,2%, seguides de Girona (1%) i Tarragona (0,9%).

Més Informació
L'IPC baixa dues dècimes fins a l'1% al gener pel descens del preu del gas
Els aliments frescos refreden una dècima l’IPC
L'electricitat escalfa l'IPC
Avui et destaquem
Comentaris