La pujada del preu del carburant eleva l'IPC fins l'1,1%

La inflació es manté en la mateixa xifra que al febrer del 2018 a l'Estat espanyol

El precio del carburante influye sobre la tasa del IPC | iStock El precio del carburante influye sobre la tasa del IPC | iStock

La inflació anual del mes de febrer se situa a l'1,1% a causa de l'augment dels carburants –gasoil i gasolina–, segons l'indicador avançat de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Així, l'Índex de Preus al Consum (IPC) pujaria una dècima respecte al mes de gener, que es trobava en l'1%, la més baixa des del gener del 2018.

Si es confirma aquesta dada, que significaria el primer augment en la inflació des del setembre del 2018, l'IPC a l'Estat espanyol se situarà al mateix nivell que al febrer de l'any anterior. Les dades definitives de la inflació al febrer detallades per comunitats autònomes es publicaran a mitjans del març vinent.

La taxa interanual del febrer és la 30a taxa positiva que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són a dia d'avui un 1,1% superiors als de fa un any. Amb la dada del febrer, l'IPC suma quatre mesos consecutius amb taxes interanuals inferiors al 2%.

En termes mensuals, l'IPC ha avançat un 0,2% al febrer, l'alça més elevada en aquest mes des del 2015, quan els preus també van augmentar un 0,2%. De la seva banda, la variació mensual de l'indicador avançat de l'IPCH s'ha situat al febrer també en el 0,2%.

Més informació
La inflació cau un 1,3% al gener per les rebaixes
La inflació a Catalunya augmenta nou dècimes a l'octubre
La gasolina dispara la inflació al 2,3% al juny
Avui et destaquem
El més llegit