L'ISE redueix el congrés a Barcelona a un "esdeveniment local"

La fira audiovisual descarta una gran trobada del sector per la incertesa amb la pandèmia i els viatges internacionals

L'ISE treballa per a garantir la seguretat dels seus participants en l'edició de 2021 | iStock L'ISE treballa per a garantir la seguretat dels seus participants en l'edició de 2021 | iStock

Els organitzadors de l'ISE, la fira més gran del món del sector audiovisual, han decidit reduir el congrés a Barcelona a un format local de només dos dies, amb activitats presencials i oferta digital. D'aquesta manera, Fira de Barcelona ja no acollirà l'ISE entre l'1 i el 4 de juny, sinó només entre els dies 1 i 2, tot i que fonts de l'organització confirmen que encara no saben ni quant espai ocuparan ni quina previsió hi ha d'assistents. "Continua la incertesa sobre la pandèmia i els viatges internacionals, cosa que significa que no podem fer ISE 2021 en el seu format tradicional. Els nostres expositors han deixat clar que hi ha desig d'unir la indústria, però a escala local", ha dit el director general de l'ISE, Mike Blackman.

De fet, a banda de Barcelona, ISE també organitzarà esdeveniments per acollir el sector a Munich (8-9 de juny), Amsterdam (15-16 de juny) i Londres (23-24 de juny). Així, en comptes d'organitzar la fira en format presencial tradicional, ISE assegura que enguany farà ISE Live & Online, que defineix com "una sèrie d'esdeveniments locals a Barcelona, Munich, Amsterdam i Londres que tindran el suport d'una oferta digital impulsada per CISCO".

Blackman ha explicat que han pres la decisió "després de llargues discussions" amb els seus expositors durant els últims mesos, i especialment, en els últims 10 dies."Amb la incertesa sobre la pandèmia i les restriccions de viatges globals, ISE Live & Online ocuparà el lloc del format tradicional d'una gran fira en persona", han indicat els organitzadors.

Més info: Fins aviat, Mobile World Congress

En el seu comunicat, ISE també ha remarcat que tot el seu equip ha treballat "incansablement" per garantir un congrés que protegís la salut d'expositors i visitants presencials, però que les restriccions en la mobilitat mundial podien reduir la capacitat de participar en la fira. En aquest sentit, els organitzadors han apuntat que confien "debutar" en condicions normals a Barcelona el febrer del 2022.

L'anunci de l'ISE arriba en ple degoteig de baixes en el Mobile World Congress, que està previst només per unes setmanes després, entre el 28 de juny i l'1 de juliol.​ Empreses com Ericsson, Sony i Nokia ja han decidit abandonar aquesta edició 2021 del Mobile per la pandèmia.

Més informació
Ericsson s'esborra del MWC 2021
Sony també cancel·la la seva participació al MWC
Nou pal al MWC: Nokia i Sony també cauen de la llista
Avui et destaquem
El més llegit