Ericsson s'esborra del MWC 2021

La companyia assegura que ha estat una decisió "dura" però que la situació de la covid-19 els ha empès a prendre-la

Börje Ekholm, president i director executiu d'Ericsson, durant el MWC 2019 | Europa Press Börje Ekholm, president i director executiu d'Ericsson, durant el MWC 2019 | Europa Press

El fabricant suec de telecomunicacions Ericsson ha anunciat que no participarà en l'edició del 2021 del Mobile World Congress (MWC) de Barcelona, que està previst que se celebri entre el 28 de juny i l'1 de juliol, a causa de la situació actual com a conseqüència de la covid-19.

"En vista dels continus efectes de la covid-19 i tenint en compte que nostra principal responsabilitat és la salut i el benestar de la nostra gent, hem decidit no participar al MWC 2021", ha confirmat la companyia en un comunicat. En aquest sentit, Ericsson detalla que aquesta "dura decisió" és el reflex del seu compromís amb la gestió de la pandèmia "des del punt de vista de les persones i en relació a la seva mobilitat", mentre es desenvolupen els programes de vacunació a tot el món.

Així mateix, el fabricant suec ha indicat que espera tornar a participar en futurs esdeveniments i seguir col·laborant estretament amb la GSMA, l'associació que englobla la indústria de la telefonia mòbil, i els seus socis del sector. Ericsson ja va ser una de les primeres grans empreses internacionals que va anunciar el 2020 la seva decisió de no participar al MWC, que va acabar sent cancel·lat a causa de l'expansió del brot de la covid-19 i després que una trentena d'empreses haguessin anunciat que no hi assistirien.

Més info: El Mobile acollirà 50.000 assistents

L'anunci d'Ericsson es produeix un dia després que la GSMA hagi presentat el seu pla de salut i seguretat per a l'edició del 2021 del MWC de Barcelona, dissenyat amb un enfocament per nivells que permetrà "crear un entorn segur per a personal, treballadors, expositors, visitants, proveïdors, socis i comunitat local".

Aquest pla, que podria anar sent modificat en funció de com evolucioni la pandèmia, s'ha elaborat en coordinació amb la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat i del Procicat, i ha estat aprovat per aquestes. Entre altres mesures, contempla proves freqüents, rastreig de contactes, entorns sense contacte, renovació del catering, control de l'ocupació, millores en la infraestructura de les instal·lacions, augment del personal mèdic i compromisos personals com mantenir la distància social.

Per exemple, els assistents a l'esdeveniment, que la GSMA preveu que oscil·lin entre 45.000 i 50.000, hauran de portar un test ràpid negatiu vàlid per accedir al recinte i hauran de repetir-lo cada 72 hores, fet pel qual seran avisats a través d'una aplicació mòbil.

Més informació
Si és febrer, és mes de MWC
La GSMA descarta ajornar de nou el MWC
Avui et destaquem
El més llegit